Nipsu oli tänään luonnetestissä. Vaikka se on aina välillä vähän semmoinen ja tämmöinen, niin sai kuitenkin ihan tervepäisen koiran paperit :)

Luoksepäästävyydessä ei luonnollisesti mitään ongelmia, kävi moikkaamassa tuomarin jo omatoimisesti ennen houkutteluja.

Tuomari yritti ensin leikittää jollain Nipsun mielestä ällöttävällä ja ankealla narunpätkällä. Mulla oli varuiksi oma naru mukana ja sitä sitten riepoteltiin ihan tosissaan. Jännä tuo taistelutahdon arvostelu, kun Nipsu sai siitä kakkosen ja Tuittu samoilta tuomareilta aikoinaan kolmosen. Kai ne sitten katsovat muutakin kuin sitä, kuinka raivokkaasti koira lelussa roikkuu.

Kelkka oli pelottava! Nipsulla kesti todella kauan uskaltautua sitä katsomaan. Se yritti pyytää apua tuomareilta ja yleisöstäkin ja oli silminnähden huolissaan, kun hän joutui ihan yksin tämän asian hoitamaan. Tuomarit eivät antaneet minun auttaa Nipsua yhtään, kun se oli kuitenkin koko ajan niin uteliaana. Kelkan ohi kävelyssä Nipsu ei siitä enää välittänyt.

Puolustushalua löytyi inasen, mutta Nipsu koki parhaaksi kuitenkin pakittaa taakseni. Palautui hyvin.

Nurkan takaa avattua sateenvarjoa se pelästyi kovasti, eikä meinannut uskaltaa nurkalle uudestaan. Pystyi kyllä sitten kävelemään ihan omin jaloin, kun vaan otin sen mukaani. Tynnyriä ei halunnut mennä katsomaan, vaikka käytiin se kiertämässä.

Pimeässä huoneessa työskenteli ihan hyvin, mutta ei hoksannut etsiä minua. Piti kutsua muutama kerta.

Seinässä Nipsu esitti mahdollisimman pientä ja kilttiä ja heilutteli vaan häntäänsä tuomarisedälle.

Laukauksiin reagoi aika voimakkaasti, ei kuitenkaan panikoinut. Nipsuhan ei ole koskaan kuullut laukauksia, mutta on pelästynyt ilotulitusta. Tuomarit eivät osanneet heti päättää arviotaan ja ampuivat kaikkiaan neljä kertaa. Viimeisen niin, että käveltiin laukauksia kohti. Tässä Nipsu eteni ihan reippaasti, mikä sai arvion laukauskokemattoman puolelle.

Nipsu käyttäytyi hyvin pitkälti niin kuin oletinkin. Nipsu on toinen koira, jonka olen testissä käyttänyt, ja olikin mielenkiintoista verrata Nipsun ja Tuitun reaktioita ja tuloksia. Vaikka luonnetesti nyt on vain luonnetesti, niin kyllä se, että Tuitulla oli (sen taistelutahdon lisäksi) korkeammat pisteet toimintakyvyssä, puolustushalussa ja kovuudessa vaan näkyy ihan oikeassakin elämässä.

Mutta nämä olivat ihan Nipsun näköiset pisteet ja hyvä niin :)

Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +3 vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon

Yhteensä 170 pistettä.

Testivideo. Laukauksiin reagointi ei näy, kun oltiin puskassa piilossa ;)

Ja vielä tuomarisedän jutut.