Valkkuryhmän treeniteemana oli tänään vauhti ja sitähän saatiin. Laura oli kehitellyt 33 estettä pitkän tooosi helpon radan, jolla sai vaan painaa menemään. Sai sillä toki virheitäkin tehtyä :D

Tehtiin rataa kahdessa osiossa ja kellotettiin aikoja sekä virtuaalikoiran että oikean koiran kanssa tehdystä suorituksesta. Ekalla kierroksella virtuaali-Nipsu oli oikeaa muutaman sekunnin hitaampi. Oli jotenkin tosi vaikea arvioida sitä koiran menoa tuommoisella suoralla radalla, missä ei paljon tarvinnut kääntyillä tai rytmitellä. Mun piti ottaa lähtökin kerran uusiksi, kun hukkasin virtuaalikoirani heti alkumetreillä :D Oikeankin Nipsun kanssa piti uusia pari kertaa, kun ensin vähän ohiteltiin esteitä ja jotain semmoista. Parhaassakin suorituksessa tuli yksi pyörähdys.

Toisella pätkällä osuin jo paremmin oikeaan, eikä ajoissa ollut kuin alle sekunnin heitto. En nyt muista kumman eduksi. Tämä meni muutenkin paremmin, ohitettiin aidon Nipsun kanssa vaan yksi hyppy ekalla kierroksella ;)

Lopuksi mentiin koko rataa niin, että koira piti palkata muutamasta kohdasta radalla. Mä palkkasin pari kontaktia ja sitten molemmat kerrat, kun piti irrota mustaan putkeen. Hienosti Nipsu Nipsuksi irtosikin! Aalla kiusasin sitä hämykäskyillä. Se kesti sanattoman ohjauksen kohti putkea sekä paikallaan sanotun "putkeen" -käskyn, mutta ne yhdistettynä olivat vielä liikaa. Putkeen meni, ja monta kertaa! :D

Nipsu on alkanut tajuta myös "välin", jota on treenailtu omaa vuoroa odotellessa. Pientä käskiapua se vielä tarvitsee, mutta nyt voidaan ottaa se jo lähdössä käyttöön. Helpottaa kovasti. Tämänhän olisi voinut opettaa jo pennulle, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan.