Tänään treenattiin tokoa. Kahdesti peräkkäin. Ensin oltiin pari tuntia Tallilla Katin kanssa, sitten jatkettiin melkein toinen mokoma Multisillan kentällä Katin ja Annen kanssa.

Tallilla Luu teki kaksi settiä.

Kehäänmenoa ja kaukoja. Kehäänmenot ok ja alut hyvin, piti toisella yrityksellä jopa koko ajan kontaktin...! Sitten kun piti tehdä oikeasti kaukoja, ei pystynytkään ottamaan kontaktia. Kumma juttu ;) Tehtiin kisamainen setti niin, että Kati piti tassuista. Maasta istumaan ei oikein tehnyt kunnolla, mutta muuten ok. Sitten asentoja yksittäin. Näissä ensin pientä liikkumista. Ja Kati sanoi, että M-I jää helposti matalaksi, vaikka tassut olisivatkin tarpeeksi takana. Samoin seisomiset ovat vähän matalia. Tämän olen huomannutkin, mutta kai niille pitäisi jotain tehdä.

Tunnaria tehtiin putken kautta. Kapulat jonossa putkesta tullessa. Ensin oma ekana, sitten muualla. Oli vaikeaa. Ensin Luu vaan kaahotti yli. Sitten kun se tajusi jarruttaa jo ekalle, alkoi nostella sitä, vaikka ei ollut oma. Pari kertaa teki hyvännäköisesti, nuuskien tarkasti kaikki ja nostaen oman heti kohdalla, mutta ei mitenkään loogisella kehityskaarella. Hyvän jälkeen saattoi siis tehdä taas ihan huonosti ja sitten taas hyvin.

Hyppynoutoa muovikapulalla. Väännettiin sivullaolon kanssa. Huoh, eihän näitä olekaan taas viime aikoina hinkutettu, niin menee heti huonoksi. Valui kuin ektoplasma, vaikka pitikin kontaktia. Seuruukäskyllä ryhdistäytyi, mutta ilman eri kehoitusta ei kyllä tarjonnut. Pari kertaa pääsi noutamaan, ekalla palautus ihan ok, sitten ei enää voinut tulla suoraan vaan meni yli. Korjaa käskyllä, mutta en vaan saa sitä tulemaan kerralla hyvin.

Toisella kierroksella ensin idaria, jossa pääasiassa seuraamista. Oli pääosin ihan ok. Samoin ne asennot, jotka tehtiin.

Ohjatun palautuksia niin, että pysäytin kapulalle. Tässä pientä kurittomuutta pysäytyksen maltin kanssa, lähti kehuista jo tuomaan ja sellaista. Oikealta palautti ihan hyvin, vasemmalta meni yli. Sitä tein heitellen erikseen, mutta eipä se siitä korjaantunut.

Luoksetulon loppuja. Halusin Katin katsovan niitä vauhtipalkkauksen hidastamia sivulletuloja. No joo, teki nyt tosi hyvin :D Ensin pari vauhtipalkkaa ja sitten pari sivulle. Tuli riittävän lujaa ja hyvään asentoon.

Sitten vielä stoppi takapalkalla ja läpi. Stoppi ihan normi, mutta sitten jäätiin junnaamaan liikkeen aloitukseen. Tuli huonosti sivulle, meni maahan liikkurin käskystä, pisti päätä maahan... Nauratti kyllä jo se touhu, kun ei millään onnistunut ja tuli vaan uusia virheitä. Tekee aina välillä näissä jättöliikkeissä sitä, että laittaa maa-käskyllä pään maahan, vaikka se ei todellakaan ole käytössä muualla kuin paikkamakuussa, enkä todellakaan hyväksy sitä ikinä. Ja jostain syystä tarjoaa päätä vain sitkeämmin maahan, kun yrittää korjata... Teki itse asiassa kaukoissa tänään samaa.

Viimeisillä minuuteilla ehdittiin tehdä vielä agilitylähtöjä. Esteinä vaan hyppy ja putki ja muutenkin semmoinen tilanne, että oli tietty helpompaa. Mutta pääsipä palkkailemaan hyviä. Laitoin lelun takapalkaksi ja vapauttelin sille. Otin myös 0-toleranssin tassujen liikutteluun. Viitsisiköhän sitä uhrata muutamat agitreenit näiden hinkuttamiseen...? Jos tietäisin, että se auttaisi, jaksaisin ihan varmasti, mutta kun luotto kaiken maailman vääntöjen tehokkuuteen tuon koiran kanssa on mitä on... "Et vaan anna sen liikkua" kuulostaa vaan liian helpolta ollakseen totta :D

Sitten paikan vaihto Multisiltaan. Kiva kirkas syyssää treenata ulkona. Mitä nyt vieno Eino-myrsky vähän puhalteli ;) Viritettiin ruutuun semmoiset merkkipatentit, että kyllä pysyi! (Ilmainen vinkki myrskyssä treenaaville: muutama (meillä kolme) painava merkki päällekkäin ja ruutunauha alimmaisen ja toiseksi alimmaisen väliin.)

Luun piti tehdä vaan nopsat vauhti- ja tilajutut, mutta sitten siinä tulikin kaikenlaista. Alkulämmittelyksi vähän seuraamista. Hitaassa vasemmalle käännöstä erikseen, siinä taas istui.

Ruutua... jossa pakitteli taas takanauhalle tai meni yli :( Jotain siinä väännettiin ja kokeiltiin, mutta ei jaksais. Anne ehdotti stoppauskuuria, eli että pysäyttelisin käskyllä ruutuun jonkun aikaa. Merkitkin oli huonoja, ennakoi pysähdystä, hidasteli ja kaarratti.

Ohjatusta nostoja vauhtipalkalla. Oikea ihan jees, mutta vasemmalla alkoi sählätä noston kanssa. Sitäkin piti sitten tehdä uudestaan ja uudestaan.

Kyllä se Eino sen verran luihin ja ytimiin iski, että lopulta olin aivan jäässä. Käytiin kuitenkin kipittämässä vielä pieni lenkki ja sitten äkkiä kotiin lämmittelemään.