Eilen oli aika vapaa- ja melkein lepopäivä :) Tehtiin vaan muutama jonotunnari. Oli taas vaikeeta. Ja ensimmäistä kertaa ikinä Luu meni ilman käskyä maahan kapuloilla... Pakko vaan lopettaa noi pysäyttelyt, nyt ei ole enää aikaa säätää sen kummemmin.

Tänään enemmän treeniä lähikentällä.

Kaukoja. Tekniikkaa lähempää, vähän kisamaista ja sitten vielä lähempää. Kisamaisissa istui KAKSI kertaa ekan maasta seisomisen...! Tokasta sitten jo vähän motkotin, sen jälkeen teki oikeat asennot. Vasen takatassu eli ja kääntyi vinoon, muuten ei tainnut siirtyä.

Luoksetulon stoppeja maalinkierrolla ja kisamaisesti. Kierroilla teki hyviä pitkälläkin matkalla, kisamaisessa löysäili ja teputti lyhyemmälläkin. Pysähtymismatka oli kohtuu lyhyt, mutta en vaan saa tekemään kunnolla. Nyt vaan palkkaan kaikki, ei ne siitä huononekaan...

Ruutua, jossa hinkutettiin aluksi aloitusta ja merkkiä. Ja eniten merkillä kuuntelua, koska ajatus karkasi ruutuun. Ruutuun eka banaanilla, ei tainnut bongata heti kunnolla. Toinen parempi ja paikat hyviä. Pysyi myös tolpillaan, vaikka provosoin top-käskyllä.

Sitten ohjattua ja ruudun ja ohjatun erottelua. Samalta merkiltä mentiin siis molempiin, ruutu oikealla. Ekan kerran oikeaa hakiessa lähti ensin ruutua kohti, mutta korjasi linjan. Muuten kuunteli kyllä hyvin, vaikka annoin pelkkiä suullisia käskyjä. Nostin kierroksiakin juoksuttamalla ruudusta suoraan merkille ja siitä noutamaan, hyvin pysyi kilttinä :)

Tunnaria, jonoa suorana ja kulmassa. Olipa huonoa... On niin sitkeässä se kaahottaminen kapuloille. Parin keskeytyksen jälkeen alkoi "väistää" kapuloita. Tässä vaiheessa talutin Luun pannasta ekan kapulan luokse. Sen jälkeen menikin paremmin :) Rautalanka on meidän juttu :D Nyt vaan täytynee laittaa tämä pilkunviilausprojekti tauolle ja keskittyä kokonaisuuteen.

Vielä vähän metallin pitoa ja läheltä palautusta. Jotenkin nihkeämpää, mitä nyt on ollut. Mutta Luukin oli jo ehkä vähän läkähdyksissä, kun oli juossut tosi paljon luoksetulossa, ruudussa ja ohjatussa. Ja lelun kanssa tietty kans.

Taitokin pääsi tänään takaisin kotiin. Ehkä Luun harmiksi, sillä pirttihirmu on lämmennyt tässä viime päivinä lähes täysin sille ajatukselle, että tuommoinen oma bordercollie onkin aika kiva. Sisällä painitaan ja lenkillä juostaan :) Taitonkaan reissu ei ollut ihan turha - se oppi lähiölomallaan nostamaan koipea!