Viime viikot ovat olleet aika aksapainotteisia, kun on ollut lähiseudulla paljon kisoja tarjolla ja lepoakin on pitänyt mahduttaa väleihin.

Viikolla 28 ei tehty muuta kuin treenattiin parina päivänä. Keskiviikon aksassa treenattiin Auroran kivaa vauhtirataa, jolla Syy roiski ihan urakalla rimoja. Äh. Muuten se meni ihan kivasti, mutta ei meinannut muutaman esteen pätkä onnistua ilman rimoja. Ei vaan kiireessä malta nostaa takasiaan kunnolla. Puomikaan ei onnistunut radan osana, vaan maks. yhden esteen kautta.

Torstaina vähän tokoiltiin Katin kanssa. Olin tosi väsynyt, joten ei edes yritetty mitään haastavaa. Muutaman liikkeen kisamainen rämmittiin taas läpi. Ollaan näitä nyt sitkeästi tehty pikkuvirheisiin puuttumatta, jotta Syy saisi uskoa siihen, että selviää kyllä :) Virheittä ei vielä selvitä, mutta niiden jälkeen pystytään jo jatkamaan aika nopealla nollauksella.

Luu höntsäili vähän ruutuhommia. Hienon eteenmenon se osaa vielä ja ruudussakin tulee heti treenin puutteesta esiin ongelma liian aikaisin kääntymisestä :D Mutta ei edes karannut lelulle, vaan pysähtyi ihan itse.

Syyn kanssa tehtiin lopuksi vielä puomia ja keinua.

Tiistaina 14.7. kisattiin taas Takuilla kahden startin iltakisoissa. Pohja oli onneksi sateiden seurauksena vähän painunut, mutta raskas se oli edelleen juosta. Ainakin ohjaajalle :D Ei juhlittu tuloksilla tänäänkään, mutta oli paremman tuntuista menoa. Aksaradalta napsittiin puomin kontakti, kielto putkelta sen puomin jälkeen ja oisko ollut vielä joku rima. Mutta Syy upposi hienosti keppien avokulmaan! Hyppärillä ei enää uponnut, meni ensin väärään väliin ja sen jälkeen ei meinannut saada itseään mahtumaan pujotteluun. Tässä varmaan pehmeä pohjakin haastoi lisää. Muuten sujui kivasti ja Syy irtosi hyvin loppusuoran vikaa estettä lukuunottamatta.

676A7246.jpg
(Riina Lummekari)

676A7249.jpg
(Riina Lummekari)

676A7251.jpg
(Riina Lummekari)

676A7260.jpg
(Riina Lummekari)

Keskiviikkona eskariaksattiin Hannan menevällä radalla ulkokentällä. Sai juosta! Lähinnä rimoja lennäteltiin taas, muuten Syy kulki aika kivasti. Kepeilläkin haki hienosti loivan avokulman, vaikka tuli kovaa ja leikkasin takana. Kerran tehtiin verkon kanssa, mutta sitten meni ilmankin! Toinen keppikulma putkesta oli selvästi vaikeampi ja vaatikin verkon vauhdin kanssa. Persjätön keppien päässä kesti taas hyvin. Nää loppuhäiriöt pitäisikin vähitellen ottaa työn alle, kun alotuksien kanssa on päästy vähän eteenpäin.

Hansku150720.jpg

Treeniä

6Z3A8565.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8586.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8623.jpg
(Kaisa Jalava)

6Z3A8625.jpg
(Kaisa Jalava)

Torstaina taas pienet tokoilut ja rallyilyt iltavuorolla Katin kanssa. Syy teki ainakin kiertomerkin bongailuja ja selvisi niistä hienosti! Pari kertaa meni väärin, mutta pää pysyi kasassa :)

Sunnuntaina oli muorien päivä, kun mentiin Maijun kanssa treenaamaan rallya Luulla ja Ihmeellä! Rakennettiin siis oikein ratakin. Se on kyllä jotenkin tuskastuttavaa homma :D Vähän oli haasteita joidenkin pikkutarkkojen tehtävien kanssa keskellä rataa, kun ne vaativat vielä kovasti keskittymistä sekä multa että Luulta. Vaikeinta on takapään ylhäällä pysyminen paikallaan käännöksissä yms. Mentiin sama rata myös oikealla seuraten, vaikka sitä ei ihan siihen oltu suunniteltukaan.

109962214_10158438321394265_627086378694

Syykin sai vähän tokoilla ja tehtiin taas muutama liike liikkuroituna. Syy oli selvästi tosi väsynyt (oltiin päivällä lenkillä vieraassa paikassa, eikä se ehtinyt levätä ennen treenejä), joten oli vähän vaikeaa. Tehtiin myös vähän puomia ja wrappiin jäämistä aksakentällä.

Tällä viikolla on sitten vaan aksattu ja levätty kaikki välit. Maanantaina Syy kävi uusimassa rokotukset. Painoi 16,7 kg.

Eskariaksat oli kisojen takia siirretty tiistaille. Oltiin taas ulkona ja toinen Hanna oli tehnyt kivan tilavan radan. Yritin malttaa treenata vain pätkiä, ettei tulisi liian rankkaa treeniä kisaviikolle. Hyviä treenipätkiä radassa olikin! Kunnon 1-luokan kepeillemeno, keinu ja erilaisia jatkoja pituudelta.

Handsku210720.jpg

90 asteen käännös pituudelta oli selvästi vaikein, sitä piti treenata erikseen. Kuvio meni parhaiten keinun puolelta persjätöllä. Tiukan käännöksen Syy teki tosi hyvin, samoin kuin innarin hypylle 24. Kaksvitosta kielsi taas, mutta sekin alkoi sujua kertauksen jälkeen. Niin, ja ne kepit Syy osasi :)

Keskiviikkona kisattiin sitten omalla hallilla, tai siis ulkokentällä. Viitasen Annen piti tuomaroida, mutta Kari tuurasi. Radat olivat kuitenkin Annen käsialaa, joten ei kovin helppoja! :D Syy oli tosi kivan tuntuinen ja tehtiin molemmilla lähes ehjät suoritukset. Aksaradalla ei taaskaan osunut puomiin ja lisäksi otettiin hölmö putkikielto huonon rytmityksen takia. Mutta kepeille osasi mennä suoran putken jälkeen!

Syy A

Hyppäri oli oikein sujuva kokonaisuus, mutta yksi rima tiputettiin taas mennessämme. Vikaa putkea piti vähän varmistella, mutta ihan ei kieltänyt. Ja kepeillekin taas hienosti! Nää suorat kovavauhtisetsisäänmenot on olleet tosi vaikeita, joten oli hyvät onnistumiset.

Syy B

Viikonloppuna kisattiin Teivossa Uplakessa, launtaina kolme ja sunnuntaina kaksi starttia. Lauantaina oli ensin Helinin kaksi agirataa. Puomi oli molemmilla ihanan turvallisesti kunnon suoralla. Aa oli vähän inhasti "s-linjalla", mutta siitäkin selvisi leikkaamalla aan jälkeen. Sen verran on edelleen kammo tuosta esteestä, että en uskalla tehdä mitään tiukkoja puolenvaihtoja ennen aata...

Kun menin ekalla radalla lähtöalueen päätyyn pari-kolme koiraa ennen meidän vuoroa, Syy meni yllättäen ihan paniikkiin kuulutuksista ja musiikista, jotka soivatkin siellä lähdön luona todella kovalla. Kaiuttimien päällä oli vielä jätesäkit, jotka saivat äänen vähän rätisemään, joten en tiedä, oliko aiheuttaja vain kova ääni vai joku koiran korvissa oudolta kuulostava taajuus tms. Joka tapauksessa itseltäkin meni tuosta reaktiosta pasmat ihan sekaisin. Syy ei pysynyt lähdössä, enkä sitä mennyt tuossa tilassa palauttamaan, joten jo lähtö meni vähän suunnittelmatta. Radasta ei jäänyt oikein mitään mieleen, mutta kaikenlaista siellä sählättiin. Keppien jälkeen muutama viimeinen este sujui onneksi sentään :D

Toisella radalla musiikkia ei enää luukutettu, mutta Syy meni edelleen siellä lähtöalueen luona paineeseen. Yritti vain kiskoa pois. Lähtöön se tuli kuitenkin ja sain sen hetkeksi pysymäänkin. Radan tekemisestä ei silti tullut oikein mitään, sen verran vaikutti omaankin keskittymiseen. Syy kyllä kulki ihan reippaasti, mutta ehkä vähän herkemmin kielsi esteitä ja teki virheitä.

Hyppäri oli norjalaisen Richard Solvangin. Tosi virtaava ja simppeli rata, josta melkein puolet oli yhtä hyppykaarretta :D Pysyttelin mahdollisimman pitkään sivussa ja menin lähtöön vasta viime tipassa. Nyt Syy ei ehtinyt panikoida niin paljon, mutta jännittynyt se oli edelleen. Oma pakka pysyi jo paremmin kasassa ja saatiin tehtyä suht ehjä suoritus. Kepeillä Syy vaan meni ensin kakkkosväliin. Muuten se meni tosi kivasti, luki rataa ja irtosi ihan itse. Kaikki rimatkin pysyi!

Vähän harkitsin sunnuntain skippaamista, mutta onneksi mentiin, sillä Syy oli jo paljon parempi. Tosin se oli myös edellispäivästä tosi väsynyt ja varsinkin ekalla radalla sorruttiin ihan helppoihin virheisiin. Eka agirata oli taas norjalainen. Sieltä tuli taas keppivirhe (juoksi ohi) ja pari kieltoa, joista toisen korjasin hyllyn kautta. Mutta loppusuoran puomin osui!!! Oli varmaan eka kisapuomisosuma tälle kesälle :D

Toinen agirata oli Wyffen. Alku meni jo suorastaan hyvin, ja ihan superhyvä osuma puomille sekä onnistunut leikkaus sen jälkeiselle hypylle! Kepeille meni jo oikein sisään, mutta sekosi rytmissä. Yksi rimakin tiputettiin ja keinu oli kamala, vaikka siitä ei virhettä tullutkaan. Hyvä fiilis jäi silti!

Nyt sitten taas hetki lepoa!

110946875_10158454058634265_287807044377