To-pe-la kului töiden parissa vähän koiria isompia elukoita ihaillen.

...ja  vielä vähän hiehoja isompiakin.

Viikonlopun aikana tuli seurattua ensimmäistä kertaa ikinä myös junior handler -kisaa. Koirien kanssa olen semmoisiin aikoinaan osallistunutkin, mutta nää eivät toimineet ihan makkaralla houkutellen ;)

Ja ei, ei mulle sentään makseta palkkaa pelkästä lehmien katselusta, mutta kiitos messuosastomme otollisen sijainnin, mielenkiintoiset näkymät tulivat ikään kuin luontaisetuna :) (Vain paimenkoiranäytös puuttui...)

Kiitos Selkämaille ja mummulalle koirien hyvästä hoidosta! Tuittu oli päässyt mummun ja papan väliin nukkumaan. Luun tekemisiä ei tarvitse välttämättä muistella, mutta ilmeisesti silläkin oli ollut ihan hauskaa. Pari koirien petiä pitäisi vissiin taas jostain hankkia...

Sunnuntaina olikin sitten pakko päästä taas treenaamaan. Vietettiin tehokas puolitoistatuntinen tallilla Lean ja Maijun kanssa. Lämmittelynä käytiin Maijun kanssa metsälenkillä. Treeneistä ajettiin suoraan ABC:lle koulutustiimin kokoukseen. Sieltä kaupan kautta kotiin, jossa ehdin olla n. 20 min ennen kuin piti lähteä salibandyyn. Että semmoinen lepopäivä tällä kertaa.

Luu teki aluksi tuttuun tapaan tokoa. Seuraamista liikkuroituna, palkkailin satunnaisesti. Tuntui olosuhteet (agia treenaavia koiria, eka liike ilman kummempia alkuravisteluja) huomioiden tosi kivalta.

Muutama kaukojen aloitus. Meni nyt tosi hyvin maahan pienellä käsiavulla, suoraan ja pää ylhäällä. Pari kertaa laski kyllä pään sitten maahan. Ekat vaihdot tein kurreina, ne ihan hyvin.

Nostoja metallikapulalla. Samalla myös alkuja liikkuroituna. Heitin kapulan ja kävin korjaamassa. Vika jäi sen verran hyvään asentoon, että päästin hakemaan suoraan. Kaikkiin otettiin useampi "käsky", kun piti vähän kyttäillä Maijua. Nostot hyviä.

Pari luoksetulon stoppia, kierrolla ja istumisesta. Nää on kyllä syvältä tällä pohjalla, mutta menköön. Pitää vaan muistaa treenailla myös muualla ja toivoa, että tekniikka pysyy kuitenkin hyvänä.

Muutama istuminen hillumisesta ja sivulla kävelystä. Teki sivulla kävelystä ihan ilman apuja! Oho. Nyt pitänee unohtaa kaikki opittu hetkeksi ja muistella seisomista ja maahanmenoa...

Hyppyäkin vähän. Pelkkää hyppyä lelua heittämällä, istumista hypyn taakse ja takaisin tuloa vauhtipalkkaan. Kolautti itsensä aika pahasti esteeseen, kun kutsuin hypyn takaa leluun... Seuraavan hyppäsi sitten keskittyneemmin.

Agilityosuudessa suunnitelmassa oli keppejä, hyppytekniikan perussarjaa ja ratatreeniä. Hyppytekniikan unohdin, kun ei oikein ehtinyt eikä jaksanut.

Keppejä tehtiin kuudella suoralla. Ensin paristi hihnassa, mutta koska se oli jotenkin äärimmäisen tuskallista, eikä siitä tullut mitään, sitten vapaana. Lea vahti lelupalkkaa. Aluksi taas semmoista turhautunutta mekastusta ja sekoilua. "Mää en yhtään osaa enkä pysty enkä osaa!!!11!" Mutta kun vaan sanoin Luulle, että kyllä se osaa, kun vaan keskittyy, niin se osasi, kun vaan keskittyi ;) Kaksi onnistunutta toistoa molemmilta puolilta. Ei näissä kyllä puolella ole suurta merkitystä, koska jään taakse seisomaan.

Rata rakennettiin taas fiilispohjalta, tavoitteena sopivan helppo pätkä. Esteitä oli 12 ja mukana mm. (melkein viski?)leikkaus ja valssi. Vähän oli hakemista, mutta kerran selvittiin yhdellä rimanpudotuksella. Rimoista yksi oli 15 cm, yksi 25 cm ja yksi 30 cm, eli nostelu on aloitettu. Lähdöt tuntuivat ihan suht hyviltä. Aluksi jouduin vähän ärähtämään, kun Luu kyyläsi sivulla, mutta sen jälkeen sain sen tulemaan aika hyvin.

Tuittu teki jotain putkea ja hyppyä Lean ja Kinan kanssa. Se on kuin kala vedessä seurassa kuin seurassa, kunhan nakkihuolto pelaa :) Itse tein Tuitun kanssa vähän puomia, jossa se teki taas ihan kivoja kontakteja.