Ja koska maksikoirien pitää osata hypätä korkeita hyppyjä, tänään aloitettiin projekti Rimojen Nostelu. Aikaahan tässä on, joten tahti tulee olemaan rauhallinen. Mutta joskus se on sekin aloitettava.

Ensin treenattiin kuitenkin tokoa.

Seuraamispätkiä. Pääasiassa suoraa. Myös hidasta, jota ei kyllä voi treenata yksin. Luu näytti kävelevän, kun katsoin sitä, mutta en kyllä yhtään tiedä, mitä se teki, kun liikuin normaalisti.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen. Nyt maahanmeno onnistui ekalla, mutta seisominen jostain syystä ei. Ehkä Luu ei vaan kuullut käskyä tai jotain, kun jatkoi vaan kävelyä.

Hyppelyä. Luu on hyppäämisessä nyt jotenkin epävarma, arpoo, että saikohan hypätä vai ei. Varmaankin seurausta ennakoinnin kitkemisestä. Lähetin vaan hyppäämään ja heittelin lelua perään.

Maahan-istu/kurre-maahan-kaukoja. Tein kisamaisen jätön ja kävin palkkaamassa ekasta noususta. Näitä muutama. Palkkailin myös maahanmenoista. Välimatkaa taisi olla enimmillään viitisen metriä.

Noutojuttuja tunnarikapulalla. Lyhyitä eteentuloja. Näissä saattoi korjata otetta kerran tai pari. Palkka tuli kuitenkin vain täydellisistä suorituksista. Niitäkin onneksi tuli :) Sitten putken kautta eteentuloja ja vauhtipalkkaa. Näissä eteentuloissa puri helpommin. Kaikki eteentulot kuitenkin hyviä!

Tuittukin touhusi tunnarikapulalla, putkea, vauhtipalkkaa ja tuonteja. Hieno pieni. Tuittu teki myös luoksetuloa. Koitin pysäyttää sen putken kohdalle ja lähettää siitä putkeen, mutta ei se oikein hoksannut ;) Stopit kuitenkin ihan ok.

Sitten hyppytreeneihin. Ensin set pointtia. Nostin rimaa viisi senttiä kerrallaan 15-20-25-30-35 ja laskin takaisin viiteentoista. Mikään ei pistänyt silmään, mutta en tosiaan ole yhtään harjaantunut katsomaan. En tajunnut ottaa kameraa mukaan, vaikka ihan hyvin olisin voinut itsekin kuvata. Luu istui nyt tosi hyvin, joten pystyin (sarjallakin) menemään sivuun katsomaan.

Sitten korkeuden arviointia perussarjalla. Viimeinen hyppy oli 11 jalan päässä. Luu teki sen sujuvasti pidentäen ilman väliaskelta. Rima tässäkin viisi senttiä kerrallaan ylös 30 senttiin asti. Sitten vielä alas 25 ja 15 senttiin. Pitää ottaa se kamera ensi kerralla, mutta näin niinkuin pikakelauksella näytti kovin vaivattomalta ja sujuvalta. Näytti kyllä, että Luu oikein keskittyi viimeiseen korkeampaan rimaan ja teki siistin näköisiä leiskautuksia. Ja kun lopuksi laskin rimaa, se hyppäsi matalammalta. Se siis toimi JÄRKEVÄSTI, hah!

Ehdittiin tehdä vielä matalaa aata, joka sattui löytymään tyhjältä naapurikentältä. Yhdistin hommaan nyt kokeilun vuoksi omaa liikettäni kontaktin ohi. Kävellen toimii, mutta kunnolla juoksemalla Luu tulee helposti perään. Muutama ohijuoksukin kyllä onnistui. "Virheisiin" en edelleenkään puutu muuta kuin jättämällä palkkaamatta. Tästä Luu ehkä kuumui jonkun verran, mutta tarjosi heti perään oikeaa juttua.