Aamutreenit kuulosti kivalta tavalta aloittaa päivä. Jäähkälenkillä kuitenkin tallustin savu korvista sauhuten :D Luntakin satoi naamaan, prkl.

Tein OneMind Dogs -keppihaastetta ja ajattelin, että ehdin lisäksi tehdä Nipsun kanssa puomia ja Luun kanssa jotain pientä tokojuttua. No en ehtinyt. Enkä saanut sitä haastettakaan loppuun asti...

Nipsun kanssa takuttiin jo niissä ekoissa. Ja ekassa putkessa. Nipsu ei siis voinut mennä suoraan edessä olevaan putkeen, jos olin sen oikealla puolella tai takana. Jos olin vasemmalla ja leikkasin, onnistui. Se ei myöskään yllättäen irronnut putkesta eteenpäin ja veti heti siihen "pyörin ja huudan enkä varmasti ajattele yhtään mitään" -tilaan. Mulla meni hermot siihen aivottomaan räkytykseen ja sitten ei ollut enää kivaa. No, kerran autoin sen kepeille ja sitten se tietty osasi mennä sinne. Paitsi toisesta suunnasta, josta piti tietty kanssa ensin kerran auttaa... Ekassa osiossa en saanut sitä kääntymään kepeiltä keskimmäiseen putkeen. Ensin ohjasin huonosti ja kökin paikallani vain rintamasuuntaa kääntämällä. Mutta Nipsulla jäi putki päälle ja se änki sinne reunimmaiseen, vaikka otinkin reilusti liikettä (ja ääntä...) mukaan. Tääkin piti tehdä kerran palasteltuna, että onnistui.

Luulle kaksi ekaa oli helppoja, tosin ekan kerran se vetäisi kepeille johonkin puoliväliin... Mutta sen sain heti kääntymään keskiputkeen! Ajattelin etukäteen, että se on tosi paha. Kolmannessa tapeltiin Luun kanssa ekasta putkesta kääntymisestä. Se veti ihan laput silmillä ja korvilla viereiseen putkeen, kun piti tulla välistä. Ei auttanut putkijarru (paitsi voimakkaana aiheutti kieltoja) eikä palkan heiluttelu. Suutuin kerran, auttoi. Ihme! Muuten tää kolmas toimi ihan ok.

Koitin kolmatta vielä Nipsun kanssa, mutta ei päästy siitä ekasta putkesta eteenpäin. Tai siis en saanut sitä siihen ekaan putkeen. Sama ongelma kuin alussa. Olin Nipsun takana, hetsasin sitä suoraan edessä olevalle hypylle ja putkeen ja se kaartaa keskimmäiseen putkeen. Oikeasti, wtf? En jaksanut, lopetettiin siihen.

Ehkä, EHKÄ, kokeilen joskus uudestaan. Vähän jäi kaivelemaan. Pitää vaan valmistautua itse paremmin ja helpottaa Nipsun treeniä alkuun.

Nipsu teki vielä kaksi hidasta puomia (toisella juoksin ohi) ja siinä ne treenit sitten olikin. Oisin voinut treenata myös tokoa.

Valkkuageissa mulla oli koulutusvuoro. Kotiin palatessa käväistiin sitten Luun kanssa vielä koulun pihalla pienesti rallattamassa.

Alkulämppähömppänä seuraamaan tuloja kierrosta eri kulmista ja eri tempoihin. Yhdessä vaikeassa tuli seuraamaan oikealle. Tein myös niin, että tuli sivulle etuviistosta. Hauskaa! Ja Luu tsemppasi ja oli tarkka.

Nostoja muovikapulalla. Vauhtipalkkaa. Kivasti lähtee noston jälkeen tuomaan, mutta nostolle kaarrattaa.

Ja vikana pysähtymistä, joka oli se syy lähteä treenaamaan... Eli stoppeja kiertoihin lähdettäessä. Nyt teki hyvällä asenteella. Ei pysähtynyt niille sijoilleen, mutta yritti paljon rehellisemmin. Piirsin matkalle ruudun ja yritin pysäyttää siihen. Ei kyllä onnistunut, pitkäksi meni aina. Luu teki kierron loppuvaiheessa melkoisia pupuloikkia. En oikein tiedä, odottiko stoppia, vai mistä ne nyt tuli. Tein kyllä vähintään joka toisen läpi. Ja yksi stoppi myös luoksetullessa. Lumi on vaan niin paras liirauspohja <3

Iltaruualla vielä kaikille jotain pientä kivaa. Nipsu ja Tuittu tekivät kosketusalustaa ja jumppatyynyä. Nipsu on näissä kyllä niiin rauhallinen ja mietteliäs, tää seesteinen vanhus taas ei meinaa pysyä pöksyissään. Jumppatyyny luistelee pitkin lattioita ja sitä rataa.

Luu teki haastetunnareita. Se on näissä kyllä jo aika hyvä! Nyt klaarasi kaikki. Pitää jo ihan oikeasti käyttää mielikuvitusta. Tein mm. tornin ristikkäisistä kapuloista, yksi kapula siis per kerros. Ja laitoin kapulat sikinsokin jugurttiämpäriin (niiden kotiin siis), oma ei ihan päällimmäisenä tyrkyllä, mutta otettavissa. Luu oli kaikissa ihan supertarkka. Nenä tuhisi vimmatusti, eikä vahingossakaan napsinut vääriä. Vaikein oli semmoinen, missä väärät oli kasassa ja oma piilossa kumollaan olevassa ämpärissä. Siinä tarkisteli aika kauan ennen kuin tajusi laajentaa etsintöjään.