Piirinmestaruuksien jälkeen molemmat koirat jäivät tokon suhteen jonkunlaiselle lomalle.

Tiistaina 5.9. Syy kävi aksaamassa. Tehtiin taas jotain pätkiä radasta. Tää jäikin meidän kesäkauden viimeiseksi ryhmätreeniksi. Oli kyllä kiva päästä tekemään vähän noinkin, mutta talven ajattelin keskittyä taas omatoimitreeneihin. On vielä niin hulluna kaikkia yksittäisiä opetettavia juttuja.

Keskiviikkona oli Piiran ajat kahdelle koiralle. Koska Nipsu oli vasta vähitellen palaamassa levosta ja sillä alkoi lisäksi juoksukin, en ottanut sitä mukaan, vaan Syy sai ihan oman ajan. Luulla oli selkä odotetusti ihan juntturassa ja päätinkin kuvauttaa sen samalla kun vien Syyn luustokuviin. Piiran käynnin jälkeen Luu sai tehokuurin laseria ja oli toki levossa. Syylläkin taisi olla joku lukko, mutta ei mitään ihmeempää. Kovin keskenhän se vielä oli ja Piira oli ihan tyytyväinen, ettei olla aloitettu vielä esim. keppejä aksassa.

Lauantaina ollaan kalenterin mukaan treenattu Syyn kanssa puomia, mutta ei mitään muistikuvaa, että oonko tosiaan käynyt hallilla pelkän puomitreenin takia... :D

Sunnuntaina osallistuttiin Jari Kantoluodon seminaariin. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että se voisi olla Syyn kanssa ihan mielenkiintoinen ja nyt sattui sopiva aika ja paikka eteen. Mielenkiintoinen se olikin, Syy siis :D Oli seminaarikin, paljon hyviä ajatuksia, joskin myös muutama kysymysmerkki.

Syyhän lähinnä huusi, koska sille ei annettu mitään tehtävää (paitsi välillä käskettiin käydä siihen, ja sitten tehtiin myös jotain maahanmenoa / istumista), eikä se tiennyt, miten olla. Jarin mielestä koira oli kovassa stressissä, vaikka sen haukkuminen kuulostaakin semmoiselta komentavalta. Tästä olen kyllä ihan samaa mieltä. Pelkkä kieltäminen tms. ei vaan auta, koska Syy ei vaan pysty. Saatiin ajoittain palkattua parempaa mielentilaa, mutta kovin merkittävää edistymistä ei näkynyt, vaikka Syy otettiin vielä toisellekin kierrokselle. Jälkikäteen tulikin mietiskeltyä, että suoraan tuommoisenaan Jarin tyyli ei ehkä Syylle sovi, mutta sovellettuna sieltä tuli kyllä ihan hyviä eväitä ja ajatuksia :)