Tänään käytiin Nipsun kanssa pyörähtämässä Tamskin harkkakisoissa. Osallistuttiin samalla sekä mölleihin että kilpaileviin, vaikka arvelinkin, että jälkimmäisessä saattaa olla meille vielä liian vaikeita elementtejä (kuten keinu).

Möllirata oli profiililtaan varsin tasonsa mukainen, eli suoraa ja suoran päässä käännös. Onneksi Tallilla ei ole niin paljon tilaa, että olisin jäänyt niillä suorilla tuhottomasti ;) Yhtä putkesta kääntymistä vähän mietin, kun siitä tuli suht tiukka käännös pituudelle tuommoiselle putkesta syöksyjälle. Alkurata sujui ihan ok, mutta sitten Nipsu tuli puomista ohi. Se pitää oikeasti vielä ohjata sille, pelkkä juokseminen ja käskyttäminen ei riitä. Kun otin puomille uudestaan, Nipsu tuli aavistuksen varovasti ja pysähtyi kontaktilla muutaman sentin liian aikaisin. Ota-käskytyksellä se tuli sitten kaikilla tassuilla maahan. En viitsinyt kuitenkaan alkaa korjailla. Tämän jälkeen tuli vielä pari kieltoa, heti seuraavalta muurilta (kun olin kontaktin takia huonoissa asemissa) ja siitä hankalammasta putkesta kääntymisestä. Aan kontakti nyt hyvin! Mitä lie tapahtunut torstain treenien jälkeen...? Ehkä sitä kuuluisaa oppimista ;)

Kilpailevien rata ei ollut mikään mahdoton, mutta kepeille meno Nipsulle vähän liian vaikea. Muurilta käännyttiin 180 astetta ja siitä tiukasta umpikulmasta kepeille. Yritystä oli, mutta kakkosväliin meni. Uusinnalla lähetin suoralta linjalta, jolloin hyvin. Ja pujotteli nätisti loppuun, vaikka jouduin itse vähän kiirehtimään takaakiertoon. Tämän jälkeen yksi kaamea kaarros, mutta sitten muutama este taas ok. Sekä puomin että aan kontaktit nyt oikein. Puomin jälkeen en saanut takaakiertoon, mutta sen jälkeen loppurata ok. Keinusta tosin juostiin tarkoituksella ohi. Kaiken kaikkiaan ihan jees. Kontaktit pysyivät ihan hyvin kasassa ja virheet olivat ihan silkkaa kokemattomuutta sekä Nipsulta että multa Nipsun kanssa. Olin tosi tyytyväinen, että Nipsu malttoi pujotella hyvin korjauksen jälkeen. Eiköhän tuosta vielä kisakoira saada :)

Tuittu ja Luu olivat mukana, mutta pääsivät vain kävelemään ja odottamaan autossa. Luu sentään treffasi Witzin, joka on viikon verran vanhempi, mutta nelisen kiloa isompi :D Tallilla ei oikein ole turvallista paikkaa päästää irti, mutta pennut pääsivät nuhjaamaan pienen kävelylenkin ohessa. Kerrankin jotain järkevää tekemistä tylsällä hihnakävelyllä, taisivat molemmat ajatella.