Viime maanantaina oltiin valkkutokojen sijasta kehätreeneissä Ikaalisissa. Oli hieno nurtsi järven rannalla. Siellä oli kymmenisen evl-koiraa ja muutama alemmista luokista. Rakennettiin kaksi kehää ja mietittiin ensin puoli tuntia, että miten treenataan. Päädyttiin sitten treenaamaan pareittain ja vaihtelemaan kehissä SM-järkän mukaan.

_MG_9804.jpg
(Jenny Söderlund)

Koska en ollut saanut koepaikkaa (no, nyt on semmoinenkin), päätin mennä näihin treeneihin kuin kokeeseen. Puutun AINA kisatreeneissäkin ainakin tietynlaisiin virheisiin, mutta nyt halusin nähdä, mitä tapahtuu, jos en korjaile. Tein siis vain semmoista, mitä voin tehdä koekehässäkin. Saatiin ainakin ongelmia esiin! Ehkä tämä aiheutti itselleni epävarmuutta, minkä taas koira vaistosi ja käytti hyväkseen. Se oli huonossa mielentilassa, enkä saanut sitä kunnolla hanskaan. Plääh :/

Aloitettiin Luun kanssa ykköskehästä. Jo kehäänmeno oli huono ja siinä tuli vielä jotain säätöä suoritusvuorojen kanssa.

Ruudun merkki oli monta metriä irti kehänauhasta, jonka painoina oli samanlaisia merkkejä. Luu ei bongannut oikeaa merkkiä, vaan sinkosi ohi. Korjauksellakaan ei mennyt kunnolla merkille, mutta sen verran lähelle, että oli "ympyrän sisällä" ja jatkoin. Ruudussa meni takarajasta yli. Yritin korjata huutamalla "Luu, maa!", mutta meni maahan niillä sijoillaan.

_MG_9863.jpg
(Jenny Söderlund)

Luoksetulo oli normitasoinen suoritus.

Kakkoskehässä ensin ohjattu. Haettiin oikea, eli naapurikehän puoleinen. Juuri, kun Luu oli noutamassa, naapurin koira harhautui ruutua tehdessään meidän kehään ja lähelle kapulaa. Luu väisti tätä ja yritti keskelle. Pysäytin ja lähetin uudestaan, kun koira oli poistunut, sitten ok.

Kaukot tehtiin kehänauhan lähellä, selkä naapuriin. Luu kuunteli kehään kovasti ja oli nihkeä. Teki kaikki vaihdot, mutta liikkui.

Kolmoskehässä tunnari. Rivi. Kaahotti kapuloille ja teki semmoisen ärsyttävän rauhoittelukierroksen, mitä harrasti joskus sata vuotta sitten. Kun lopulta alkoi haistella kapuloita, taisi kyllä napata heti kohdalla.

Idarissa oikeat asennot, mutta ei kovin hyväntuntuinen. Seuruussa huono.

Vielä kerran kehänvaihto ja seuraaminen. "Tuomari" seurasi tosi lähellä. Luu vähän häiriintyi, eikä toki muutenkaan tehnyt parastaan. Ei muistaakseni mitään isoja mokia kuitenkaan.

_MG_9895.jpg
(Jenny Söderlund)

_MG_9905.jpg
(Jenny Söderlund)

Viimeisenä hyppy. Nihkeä kokonaisuus ja palautus jäi vinoon :(

Voi taantuma.

Paikallaoloista tehtiin makuu pitkänä ja istuminen lyhyempänä. Nämä molemmat ok.

_MG_0071.jpg
(Jenny Söderlund)

Lopuksi pikaisesti korjaussarjaa. Ensin ruutu. Nyt löysi merkin ongelmitta ja meni ruutuun hyvään paikkaan. Hmmm. Otin ruudun vielä kokonaan ja siitä palkatta tunnariin. Siinäkin työskenteli paljon paremmin.

Ohjattukin tehtiin uusiksi, ei ongelmia suuntien kanssa.

_MG_9868.jpg
Missä meidän kupla on? (Jenny Söderlund)