Tänään oli vikat aksakisat ennen ässämmejä. Ilmoitin molemmat kahteen starttiin Ylöjärvelle. Tuomarina Pertti Siimes, jolla oli taannoin Janakkalassa tosi kivat radat (joilla Luu teki nollan, vai peräti tuplan), mutta nyt kohtuullisen hankalat.

Ekalla radalla oli alussa inhottava epäsuora, joka päättyi linjasta epäloogisesti vähän sivussa olevaan putkeen. Oli käytännössä pakko ohjata sisäpuolta ja saada koira työnnettyä pois linjalta. Nipsun kanssa sain tämän jotenkin onnistumaan. Muutenkin selvittiin radasta pienin pelasteluin ja vaihtoehtoisin ohjaussuunnitelmin, mutta puomilla jäi taas 4onniin :/ Hivutin taas alas asti, vaikka ei siitä taida apua olla. Tuhrattiin puomin kontaktiin joku vuosi (no, kymmenisen sekuntia...), mutta ehdittiin vielä just ja just ihanneaikaankin. Nolla siis ja kolmas sija.

Nipsu B

Luun kanssa en sitten siihen alkuun keksinyt mitään keinoa. Tiesin, että joko a) en saa sitä korjaamaan linjaa noin lyhyessä välissä tai b) ainakin rimat lentää, jos se yrittääkin korjata. No, rimat pysyi, mutta ei tosiaan osunut putkeen. Lisäksi takuttiin TAAS kepeillä. Jäin jotenkin sutimaan rengas-putki-kaarteessa, enkä ehtinyt keppejä edeltävälle hypylle kunnolla. Piti itse asiassa tehdä siihen valssi... Rima sitten alas ja kepeillä ryysi vaan johonkin, monta kertaa. Niin, ja keppien jälkeen en tietty saanut sitä kääntymään ennen putkea.

Luu B

Toinen rata oli KV-kisa. Näähän ei meillä perinteisesti Nipsun kanssa onnistu :p Nyt sössittiin ihan koko rahalla! Alussa olin ihan tuhannen myöhässä kohdassa, johon ajattelin tulevan vähän kiire. Sain pelastettua, mutta Nipsu ehti pyörähtää ympäri ja sai kiellon. Puomilla sama kuvio kuin edellisellä radalla - ja sama jumitus. Nyt tosin korjasi helpommin. Ja sitten vielä klassinen aan ohitus. Oma liike vei toki vähän ohi, eikä ohjauskaan tukenut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta jossain tilanteessa voisi toivoa koiraltakin pientä oma-aloitteisuutta ;) Niin, ja eikä tässä vielä kaikki, lopusta vielä yksi hylly! :D

Nipsu A

Luun kanssa sama rata oli melkoista sähellystä, mutta tuloksissa oli vain yksi vitonen rimasta. Keinun kontakti oli huono. Tein Nipsun kanssa sössityn kohdan leikkaamalla, ja sain siinäkin koiran pyörähtämään. Nyt vaan vissiin tarpeeksi kaukana esteestä, kun ei tullut kieltoa. Putken jälkeen yritin tehdä käännöstä ihan vaan pienellä rytmityksellä. Just ;) Leiskautti kilometriloikan ja räjäytti riman mennessään. Lopussakin vielä mekoinen kunniakierros muurilla, muuten ok.

Luu A

Luulla jäi nyt sitten SM-nollat saamatta. Viikon päästä olisi vielä Janakkalassa kisat, joita harkitsin, mutta päätin olla menemättä. Ollaan yritetty kyllä ihan tarpeeksi. 66 starttia. Kahdeksan nollaa. Kaksi kisaa, joissa tehtiin kaksi nollaa, mutta ei peräkkäisillä radoilla. Pari 0&5 -yhdistelmää. Monta pikkuvirhettä, joskin monta katastrofirataakin. Monta kertaa on ollut tosi lähellä, mutta fakta on, että taidot ei riitä. Olisimme tarvinneet vähän enemmän onnea, ja sitä ei nyt tänä vuonna riittänyt.

Minulle tämä on ensimmäinen kerta ikinä, alkaen vuodesta 2005, kun en saa 3-luokan koiralleni nollia. Luun kanssa en ole pitänyt sitä koskaan itsestäänselvyytenä, mutta pistäähän se mietityttämään, kun viime vuonna onnistui, mutta nyt ei. Suunnan toivoisi kuitenkin olevan ylöspäin. No, jatkamme harrastelua omalla vaatimattomalla tasollamme.

Toivon, että ensi vuonna ei tarvitse kuunnella jatkuvia "kyllä se tupla vielä tulee" -juttuja. Hyväähän ihmiset sillä tarkoittavat, mutta kun se tupla ei välttämättä vaan tule. Ja sekin on ihan okei.