Luu pääsi tänään agiliitämään JA tokoilemaan, huippua.

Marken iltapäiväaksat oli siirretty torstain kisojen takia tiistaille, joten sinne siis ensin. Mentiin melkoista vauhtipätkää. Eikä sujunut sitten millään. Piperrykset onnistuu, mutta kun pitäisi juosta lujaa ja keskittyä niihin esteisiin, niin ei vaan pysty. Me ei tulla kyllä ikinä selviytymään 1-luokan kisaradoista.

Heti alussa takuttiin keppien avokulman kanssa. Luu ei kestä siinä multa mitään liikettä. Ei siis yhtään mitään. Ryysii heti ännänteen väliin. Mä en vaan kestä sitä, kun koira ei keskity eikä yritä, joten meni vähän hermot. Kepeiltä jatkettiin radan perälle, jossa oli kolme hyppyä kaaressa. Näistä ei selvitty mitenkään. Luu vaan kyttää mua, huutaa ja kiilaa hyppyjen ohi. Taas meni hermot.

Loppuradalla ei mennyt hermot, kun tuli vaan semmoisia hyväksyttäviä virheitä ;) Ja jotain positiivistakin onnistuttiin tekemään. Luu mm. kääntyi suoralta putkelta takaaleikkauksella oikeaan suuntaan. Yksi rima oli 50 sentissä. Se tippui kerran ennakoivassa valssissa, mutta tuskin korkeuden takia. Kyllä se sitten pysyi, kun otin uudestaan.

Toisella kierroksella mentiin ihan pikaisesti toista rataa. Meillä kosahti heti alkuun, kun lähetin Luun aan alla olevaan putkeen, mutta en vaan ehtinyt vastaanottamaan sitä toisesta päästä. Tästä yritettiin jatkaa sille samalle hyppykaarelle toisesta suunnasta, mutta ei tullut mitään ja paloi käämit niin, että koin parhaaksi poistua radalta. Lopussa jäi vielä aikaa ja yritettiin uudestaan sitä keppien avokulmaa. Mä voin seistä Luun takana ja lähettää sen hypyn takaa avokulmaan, ja se osaa sen. Mutta jos seisonkin "sisäpuolella" (saati jos otan yhden askeleen tai käännän päätäni), sille tulee muka niin kiire, ettei se pysty yhtään katsomaan, mihin menee.

Loppulenkin ja -uimisen jälkeen kaahattiin Ylöjärvelle Haaviston kentälle. Taina oli järkännyt tokon kehätreenit SM-kisoihin menijöille. Kiitos Tainalle!

Tehtiin paikallaoloja kentän reunalla ja yksilöliikkeet pyörivät kahdessa kehässä. Liikkuroitiin Tiinan kanssa toisiamme. Luu osallistui ensin avoimen paikallamakuuseen. Pitäisi päästä kyllä treenamaan tuota yhtä aikaa maahan laittoa. Se on yllättävän vaikeaa, kun on treenattu vaan EVL:n tyyliin. Luu meni kyllä ekalla käskyllä. Sillä jäi huuli hassusti tassua vasten. Mietin, että tuntuukohan se inhalta, kun alkaa kuivua siihen tassuun kiinni... Tuntui tai ei, samassa asennossa koira oli huulineen kaikkineen, kun palasin takaisin :)

Yksilöliikkeistä tehtiin ensin toisessa kehässä maahanmeno, luoksetulo ja seisominen. Jäävissä kaksi liikkurin käskyä, muuten ihan kisamaisesti. Molemmat jäävät tosi hyvin, ei yhtään reagoinut käskyihin. Luoksetulon stoppi oli myöskin oikein hyvä, kuoppa vaan jäi hiekkakenttään. Loppuosa seisomisesta hidas ja sivulle vähän vajaa. Näitäkin pitäis vaan tehdä. Luulle on edelleen vähän hämmennys, jos stopin jälkeen pitääkin tulla luo.

Myöhemmin samassa kehässä kaukot ja nouto. Kaukoissa jäi pää alas, mutta oli nostanut sen pois kävellessäni. Eka nousu vähän jähmeä, mutta nousi kuitenkin. Ekaan maahanmenoon kaksi käskyä, kun sattui juuri vilkaisemaan johonkin. Toinen istuminen vielä jähmeämpi, makuu ok. Huono asenne kaiken kaikkiaan. Noudossa oli kuulemma hytkynyt käskystä. Tarjosi ihan hyvin kontaktia. Nosto voisi olla siistimpikin ja vähän korjasi otetta. Eteentulo muistaakseni inasen vino ja hipaisi kapulalla. Otettiin vielä uudestaan niin, että Tiina sanoi kaksi käskyä. Nyt oli rauhallisemmin. Noudossa ei mitään uutta.

Lopuksi vielä hyppy toisessa kehässä. Liikkuri vähän kiusasi meitä, mutta Luu ei paljon hämmentynyt. Hyppy oli taas kamalan löysä. Hyppäsi tarpeeksi pitkälle ja istuminen ok, mutta palasi hitaasti ja otti ne pari askelta ravilla.

Tehtiin vielä EVL:nkin paikallaolot, normaalia lyhyempänä tosin. Istumisessa ei moitittavaa. Makuulle mennessä jouduin antamaan kaksi käskyä, kun ekalla Luu ei mennyt alas asti. Takaa vierelle palatessa nosti pään ylös. Otin loppua sitten vielä uudestaan.

Luu hengaili lähes koko parituntisen mammimassa siinä kentän reunalla ja välillä käytiin kehässä tekemässä. Kun alla oli tosiaan ne aksatreenitkin, niin tuli ihan hyvää jaksamistreeniäkin siinä samalla.

Tuittu joutui tänään tyytymään pelkkään turistin osaa. Tai joutui ja joutui, sille se taitaa sopia ihan hyvin :) Ehdittiin me agilitytreeneissä temppuilla parin Frolicin verran. Ja Tuittu silppusi yhden kepin tosi pieniksi paloiksi.