Viikolla kolme treenailtiin vaan muutamasti. Ja lenkkeilty kyllä on, kun on niin huikeita talvipäiviä! <3

Keskiviikkona 16.1. vähän tokohommeleita. Luu etsi taas niitä piilotettuja lelujaan ;) Lisäksi tunnarin ja ohjatun palautusta. Ohjatun kapulan laitoin putken tai hypyn lähelle ja yritin kertoa Luulle, että se ei sais noston jälkeen kiertää estettä takaa... Sehän kiersi ihan sujuvasti suoran putkenkin, kun ei viitsinyt kääntyä. Seuraamistakin vähän.

Syy treenasi alkujaan, kaukoja, seuraamista, pitoa ja noutoa sekä tunnaria. Tunnarissa on yritetty aika pitkään yhdistää kahta asiaa pienen koiran päässä: haistelua ja oikeanlaista pitoa. Molemmat toimivat erikseen, mutta yhdistäminen on ollut haastavaa. Pilkahduksia sentään näkyy jo! Lisäksi Syy sai palata aksatauolta kevyiden lähtö- ja pujottelutreenien muodossa. Kuin vettä vaan haki keppien umpikulman putkensuun vierestä ja pujotteli yksin loppuun. Koira, joka ei 1-luokan kisaradalla kykene pujottelemaan sitten ollenkaan. Ihan pieni merkitys tuolla viretilalla.

Torstaina 17.1. tokoiltiin ennen mun koulutusvuoroa. Tuli kiire ja ehdin tehdä vain Syyn kanssa. Alkuja, seuraamista, jääviä ja sitten kokonaisuutena maahanmeno, hyppy, pito ja kaukojen alku. Ei muistaakseni mennyt ihan hyvin :D Syy on ollut nyt (juoksusta lähtien, sattumaa tai ei?) aika kamala. Kaikki kokonaisuudet aiheuttaa ääntelyä ja kilareitakin tulee milloin mistäkin. Tietyt jutut sujuu ja etenee onneksi kivalla asenteella.

Sunnuntaina 20.1. tunnin tehotreenit Katin kanssa. Oli halli harvinaisen täynnä. Luu teki liikkuroituna ohjattua, tunnaria ja ruutua. Ruudussa eteenmenossa lelu. Piti lopuksi vielä "päästää" se ruutuun ja se kääntyi ihan liian aikaisin. Aaargh. Tätä fiksailtiin sitten vähän. Syy teki alkuja, seuraamista, pitoa ja kaukoja.

20190118_115701.jpg

20190118_120733.jpg

Viikko 4 aloitettiin maanantain 21.1. aamuaksoilla! Luu teki jotain kevyttä muutaman esteen ratatreeniä ja puomia. Syy teki tekniikka(/-mielentila...)juttuja yhdellä hypyllä, puomia, keppejä ja keinua.

Tiistaina 22.2. Syyllä oli sitten tauon jälkeen valkkuaksat. Annika oli tuonut radaksi jonkun Silvian treenin, jossa riitti kyllä puuhaa. Varsinkin Syyn kanssa, joka kävi aivan kamalilla kiepeillä. Ekalla kierroksella ei saatu tehtyä melkein mitään, vaan harjoiteltiin lähinnä lähtöasentoon tulemista ilman huutamista... Muutama keinu tehtiin ja yritettiin tehdä vippausta, mutta se ei ko. tilassa ottanut onnistuakseen. Toisella kierroksella meno oli jo järkevämpää. Saatiin tehtyä vähän rataa ja treenattiin puomia. Sitä piti taas ensin muistuttaa pelkältä alastulolta, koska rataa tehdessä fokus jäi heti liikaa muhun. Kun oltiin palkattu muutama kertaa namikoneella eteen, niin parani. Pari hienoa in-iniä Syy teki ja muutenkin ohjaukset sujuivat pääsääntöisesti hyvin. Jotenkin nurinkurista, että esteosaaminen on se mikä aina vaan tökkii, vaikka tuntuu, että me ei muuta olla treenattukaan.

Torstaina 24.1. Syy sai tokoilla itse omassa ryhmässään. Palkkailin ensin alkuja erikseen ja tehtiin seuraamista. Sen jälkeen oli tarkoitus tehdä setti kisamaisesti alkuja tarpeen mukaan palkkaillen. Ei tullut kyllä mitään, aivan kamalia ne alut. Niiden treenaamiseksi meni siis. Väliin tehtiin liikkeestä maahanmeno ja hyppy ilman alkuja. Tätä pitää nyt vähän miettiä tätä hommaa...

Tokojen jälkeen käytiin tekemässä vielä muutama aksajuttu. Puomia tehtiin vaan joku kaksi vai kolme toistoa, koska se oli heti tosi hyvä! Kepit vauhdista eivät sitten taas meinanneet onnistua millään. Syy palasi taas siihen vanhaan virheeseensä eikä taipunut kakkosväliin. Voi toivoa ja epätoivoa! :D