Kolmeen edelliseen vuoteen en ole päässyt Tending-kesäleirille, kun EO on ollut samaan aikaan. Nyt siis päästiin. Ja tuntui kuin olisi kotiin mennyt! :)

Osallistuttiin taas vain tokoon ja agiin, olin ottanut molemmille yhdet ohjatut treenit kumpaakin lajia. Aloitettiin heti perjantaina Luun kanssa Oilin tokossa. Vettä tuli kuin sieltä ja se kyllä latisti tunnelmaa. Ei vaan huvittanut hinkata mitään tylsää, joten annoin Oilille vapaat kädet joihinkin hauskoihin kuuntelutreeneihin.

Ensin tehtiin ihan perinteistä sirkusrataa, jota on itse asiassa tehty Luun kanssa todella vähän. Se oli kyllä hämmentävän hyvä, hienosti jaksoi yrittää ja keskittyä. Hermokaan ei mennyt, vaikka kapula ei meinannut löytyä tuolin päältä.

Sitten tehtiin enemmän tokoliikkeisiin perustuvia juttuja. Näissäkin Luu oli hyvä, mokasi ainoastaan ruutuunmenoon yhdistetyn tunnarin. Huomaa, että ei olla tehty aikoihin kuuntelua tuossa, vaan olen vahvistanut vain ruudun oikeaa paikkaa. Näistä saatiin kyllä kivoja ideoita.

Lauantaina oli aksapäivä. Agia oli kouluttamassa Saija Mustonen. Syyn vuoro oli aamupäivällä. Rata oli hyppäri, joten päästiin menemään sitä keppejä lukuunottamatta. Treenattavaa riitti ja treenilistalle meni ainakin putkesta eteen irtoaminen!

Jossain välissä Syy sai tehdä myös mattotreeniä puomin alastulolla, kun Maiju auttoi palkkaamisessa.

Luun kanssa päästiin samaa rataa sentään vähän paremmin. Sen kanssa kyllä takuttiin alun putkijarruissa ihan huolella. Vaati todella voimakkaan jarrun, että suostui tulemaan putkien välistä. Myös Luulle oli vaikea putken jälkeinen leikkaus pituudelle.

Illalla tokoilin vielä vähän Syyn kanssa. Syy oli tosi kiva :) Alojuttujen lisäksi tehtiin ainakin lelullemenoja.

Sunnuntaina oli sitten Syyn tokovuoro Maaritin koulutuksessa. Tehtiin oma setti kahdessa osassa. Ensimmäisessä tehtiin muutama liike kisamaisesti ja vähän korjaussarjaa. Seuruussa kontakti tipahti pari kertaa ja jotain semmoista, mutta muuten homma pysyi jonkunlaisessa paketissa. Maarit toivoi liikkeiden aloituksiin vähän enemmän rauhaa ja aika kivasti Syy vastasikin näihin treeneihin. Lisäksi treenattiin päätä seuruun liikkeillelähdöissä.

Toisessa setissä päädyttiin katsomaan kaukoja. Niihin Maarit ehdotti perustreeniä namit molemmissa käsissä ja luulen, että tämä voisi ongelmaan auttaakin. Olen opettanut istumisen käsikosketuksen kautta, ja Syy on jäänyt käsiapuun niin kiinni, että se tuntuu aiheuttavan turhaumaa koko liikkeeseen.

Ennen omaa vuoroa Syy odotti "käy siihen" -käskyllä hiljaa :)

Luu pääsi ot-aksoihin Emmin ohjaamana. Oli kuulemma vähän vaikeampi kuin Fisu :D Itse sain kokeilla Fisua ja tehtiin kerrasta 0-rata. Pätevä koira! Agilityjalostus on näköjään mennyt tässä sukupolvessa eteenpäin ;)

Luu oli kyllä selvästi jo aika väsynyt. Kielsi kakkosen takaakiertoniistoa munkin kanssa, kun kokeilin itsekin. Ei siis ollut yhtään normaalia sille.

Olipa mahtavaa päästä leirille taas pitkästä aikaa. On se vaan <3

WP_20170723_10_44_11_Pro.jpg