Kiitos vielä Saaralle motarilla olleen kolarin informoinnista. Kaikki pääsivät treeneihin ajoissa, kun tiesivät kiertää vanhan tien kautta. Tosin joku treeneihin ehtiminen tuntuu pieneltä murheelta kuolonkolarin rinnalla :(

Alunperin piti olla mun koulutusvuoro, mutta vaihdettiin vuoroja päikseen Kristan kanssa. Teemana oli rata ja tehtiin semmoista 31 estettä pitkää mouhijärveläistä alkuperää olevaa pätkää. Kaksi koiraa oli poissa, joten ehdittiin hyvin tehdä pari kymmenen minuutin kierrosta. Vähän jäikin vielä, mutta jostain syystä kukaan ei halunnut tehdä enempää ;)Hyppy 13 tehtiin eri puolelta kuin kuvassa, koska numerolappu meni vahingossa väärälle puolelle ;)

Ensimmäisellä yrityksellä taidettiin päästä aalle asti, joka oli numero 19. Samainen sinänsä yksinkertainen kohta koitui kohtaloksemme useammankin kerran. Koira piti saada aalle, kun linja vei enemmän kohti rengasta. Ensin yritin sisäkautta työntämällä, mutta en ehtinyt tarpeeksi pitkälle. Sitten vaihdoin puolta ja leikkasin aalla. Tämä onnistui ensin, mutta lopputreenistä Nipsu hakeutui tälläkin ohjaukselle renkaalle, kun oma liike varmaan ennakoi vähän sitä leikkausta. Pari kertaa juostiin Nipsun kanssa molemmat aan ja renkaan välistä, kun se tuli ärsyttävästi vaan mun jalkojen mukana. Nyt kun muistelee, niin Nipsulla on tullut aika usein vastaavia "helppoja" kieltoja aalta. Ehkä sen imua voisi yrittää vahvistaa.

Alkurata meni pääasiassa ihan hyvin. Yhdessä päällejuoksussa piti vähän kalastella, mutta sekin hoitui tarkalla ohjauksella. Samaisessa kohtaa rataa oli kaksi u-putkea sisäkkäin, mutta Nipsu taisi osua joka kerta oikeaan reikään. Lähellä putkensuita oli myös keppien aloitus. Suoraa keppejä lähestyttäessä Nipsu haki ne hyvin, mutta kun loppuradassa mentiin umpikulmaan putkia kohti, se meni kerran tai kaksi ensin putkeen. Kun vaan maltoin antaa tilaa ja huolehtia, etten peitä keppejä, haki kyllä ihan hyvin.

Aa-kohdan lisäksi aan jälkeinen kuvio oli meille vaikea. Siinä oli ensin takaakierto aan jälkeen, sitten kaksi hyppyä vierekkäin ja lähetys suoran putken pimeään kulmaan (jotta ehti putkelle persjättöön). Ensinnäkin kontaktin jälkeinen takaakierto oli vaikea rytmittää, että pääsisin mahdollisimman aikaisin liikkeelle, joten jatkoon tuppasi tulla kiirus. Ensin yritin tehdä hypyt ulkopuolelta (toiselle päällejuoksu) ja lähettää poispäinkäännöksellä putkeen. Ei ollut kovin hyvä. Sitten ryysin toiselle puolelle persjätölle, johon tuli kiire, mutta joka toimi onnistuessaan oikein hyvin.

Loppuradalla piti lähinnä jaksaa olla tarkkana loppuun asti. Parilla hypyllä tippui rimoja montakin kertaa. Olin siinä aika paljon edellä, joten luultavasti Nipsu siksi hosui.

Koitettiin muutama kerta mennä koko rataa, mutta kosahdettiin aina siihen typerään aahan. Muuten meni hyvin.

Hiki tuli ja jalkoja särki. Kivat treenit!