Jätettiin Tuittu ja Luu kotiin ja lähdettiin valkkuryhmän treeneihin Nipsun kanssa ihan kaksin! Vähänkö seltti oli reteenä lämmittelylenkillä :) Koulutusvuorossa oli Lea ja teemana vauhti. Tehtiin jotain rataa Cruftsista, mutta vähän piti jättää hyppyjä pois ja tiivistää. Se oli semmoinen tosi helppo juoksupätkä, taisi olla lopulta sitten 17 estettä.

Kellotettiin ensin rata virtuaalikoiran kanssa ja sitten vertailun vuoksi oikealla koiralla. Nipsu voitti virtuaali-Nipsun ihan 6-0. Mun arviolla aika oli 32 ja risat, oikeasti nelisen sekuntia nopeampi... Onneksi oli helppo rata, ei haitannut vaikken välttämättä ollut niin pitkällä kuin kuvittelin ;) Nipsun kanssa tehtiin kellotuskierros 0-treeninä ja tehtiin kaksi nollaa :) Ajat oli samaa luokkaa, vaikka musta jälkimmäinen tuntui nopsemmalta. Aalta vapautin liian aikaisin (osui siis kontaktiin, mutta ei kyllä ehtinyt 2on 2offiin), puomit oli aika ok ja keinulta vähän varasti. Himmasi keinulla turhan aikaisin, mikä vaikeuttaa sitä vapautuksenkin ajoitusta. Olen vapautellut nyt nopeasti melkein kaikki kontaktit, ja vaikka koiraa sivusilmällä katsookin, niin se vaputus tuntuu tulevan tietyllä rytmillä selkärangasta. Ja jos koira himmaa, niin eihän se ole vielä kunnolla kontaktilla... Tarkkuutta siis itselle! Ja satunnaisesti pieni odotus tai hämyt ennen vapautusta.

Toisella kierroksella sai treenata pätkiä. Kaikki tais tehdä kontakteja :D Niin mekin. Ensin liukasta aata niin, että Lea palkkasi vapautuksesta. Vaikka yritin suhtautua itse kuin edellisiin ratoihin, en vaan saanut samaa virettä, ja se varmaan näkyi kontakteissakin. Ei mennyt mihinkään hämyihin, vaan pysyi tarkasti. Ei itse asiassa lähtenyt jollain vapautuksellakaan. Myöhemmin, kun tehtiin pätkiä aan kautta, sain sen kyllä tulemaan pari kertaa ihan läpikin... Teen jotain tosi eri tavalla riippuen siitä, aionko jatkaa rataa vai palkata kontaktin.

Sitten puomia, joka hidastui nyt toistoilla selvästi. Ratakierroksilla oli tehnyt ihan kohtuuhyvät, sain kipittää persjättöön ihan vauhdilla ja vapauttaa heti, nyt piti odotella koiraa. Parempi tietty näin päin. Keinullakin pysyi nyt treenattaessa hyvin, kerran ei vapautunut ennen kuin Lea heitti lelun... (Toisaalta, lähes poikkeuksettahan sitä tulee vapautettua joko leluun tai esteelle!)

Lopuksi tehtiin vielä nollatreeni ilman käsiä. Kerrasta nolla :) Rata oli tosiaan tosi helppo, mutta pointsit silti mulle, että tein nollan kaikilla kolmella yrityksellä. Pätkiä tehdessä tuli kuitenkin pari rimaa ja pari kieltoakin.