Varasin tänään treenivuoron klo 16-17 ajatuksena treenata Luun kanssa pitkästä aikaa vähän agilityä. Matkalla aloin miettiä, että ei mun kyllä ole mitään järkeä ajaa välissä takaisin kotiin, kun koulutusvuoroni on klo 18-19. Hurautin siinä välissä sitten Multisillan kentälle tokoilemaan ja jäähkälenkkeilemään. Kyllä oli kuulkaa pieni bordercollie onnellisen näköinen, kun pääsi treenaamaan agia JA tokoa!

Vinokepit olivat toisella kentällä, mutta koska sen varaaja oli myöhässä, kävin lainaamassa niitä aluksi. Aika pystyyn piti keppejä nostaa, ettei Luu vaan loikkinut läpi. Joudun myös pitämään hihnalla tosi paljon vastaan. Mutta ehkä se tästä. Hihna kireällä se kyllä keskittyy ihan hyvin.

SItten tehtiin pitkästä aikaa hyppytreeniä kolmen esteen suoralla. En oikein muistanut, millainen hyppyjen välimatka oli, ja ehkä se menikin vähän eri mitoilla, sillä Luu taisi tehdä joka kerta ekaan väliin ylimääräisen askeleen. Toisen välin tuli kyllä niin kuin pitikin.

Sitten samalla hyppysuoralla twistejä, kaikki esteet siis takaakierroilla. Arvasin tämän haastavaksi, ja sitä se olikin. Aluksi namikippo oli ekalla esteellä, sitten toisen takana ja lopulta kolmannen takana. Luu jätti hyppäämättä, kiilasi mun selän takaa - ja räyhäsi ja näykki. Huoh. Mutta kyllä me vaan lopulta saatiin ne menemään. Toinen suunta olikin helpompi ja kaikki kolme onnistuivat putkeen heti ekalla yrittämällä. Mutta kyllä taas nousi kierrokset, ihan molemmilla...

Puomin alastuloa tehtiin muurinpalikan päältä. Jäin taakse ja juoksin rinnalla. Jälkimmäinenkin onnistui jo, vaikka pari hamaakin sattui.

Tallillakin oli joku treenannut minien MM-agirataa :D Ainakin sitä putkihässäkkäkohtaa. Tehtiin sitten Luun kanssa vielä sitä pujottelun aloitusta niin, että lelu oli ykkösvälissä. Omaa liikkumista ei oikein saanut demottua, kun Luu oli siellä lelulla paljon ennen kuin ehdin mihinkään, mutta treenattiin sentään aloitusta hypyn ja putken kautta.

Sitten tokoilemaan.

Luu teki seuraamispätkän käännöksillä, juoksuosuudella ja stopeilla. Pitäisi taas jaksaa hinkata sen pään kanssa... Muuten homma pysyy pidemmälläkin pätkällä ihan hyvin kasassa. Sitten maahanmeno, luoksetulo ja seisominen palkatta. Nyt pysyi asenne ihan hyvänä, mutta eipä ollut mitään häiriötäkään. Seisomisessakin pysyi pystyssä.

Ruutua tehtiin paikanhakuna. Hyvin se jaksaa tarjota uutta paikkaa (ja esim. maahanmenoja), ja muutaman kerran meni oikein ihan suoriltakin. Huippua, kun tässäkin saa huomata jotain edistymistä :)

Tuittu teki seuraamisen, istumisen, luoksetulon, ruudun ja kaukot kisamaisesti pelkällä loppupalkalla. Seuraamisessa jouduin vähän huomauttelemaan, kun lahnaili :( Istuminen hyvin. Luoksetulossa lähti ensin ravilla, josta moitin ja otettiin uudestaan. Sitten ihan hyvin, paitsi viimeinen pätkä oli hidas.

Ruutu ihan ilman näyttämisiä, tosin Tuittu oli nähnyt Luun treenaavan sitä monta kertaa. Katsoi heti oikeaan suuntaan virittelystä. Käskyllä kurvasi reppua (ja palkkaa) kohti, mutta korjasi itse linjan ruutuun :) Tämä oli Tuitulta paljon! Loppukävelyssä en kääntänyt yhtään päätä ja Tuittu ei tullut kunnolla sivulle. Kaukot oli ihan nätit. Oli tullut vähän eteen, varmaan maahanmenoissa. Siitä vapautus kipolle, ja kyllä maistui!