Eteläpuistossa valkkuryhmän kanssa. Luu teki ekana ja suunnitelmissa oli kisamainen setti. Mulla oli hieno ajatus, että tehdään palkatta seuraaminen, idari, kaukot ja tunnari, ja sitten palkkaan sen hyvästä ruudun paikasta. Ja jos se ei mene hyvään paikkaan, annan korjata ja tehdään merkki-ruutuleikkiä niin, että pääsen lopulta palkkaamaan.

Alku menikin ihan hyvin. Seuraaminen oli ehkä ihan kohtuullista. Vähän tiivis, mutta ei mitään suurempaa häröilyä. Kerran huomautin kontaktin tippumisesta perusasennossa.

Idarissa järkkä S-I-M. Tääkin ihan hyvin.

Kaukot perinteisesti I-S-M-S-I-M. Asenne oli hyvä, lähes ennakoi ekan vaihdon ja pompsahti hyvin istumaan. Teki kaikki ekalla käskyllä muuten hyvin, mutta pompsahti sekä S-M- että S-I-vaihdoissa, ja ainakin jälkimmäisessä taisi tulla vähän eteenpäin. Mutta asenteen ja ekan istumaannousun puolesta tosi hyvä palkattomuustreeniksi!

Tunnarissa ympyrä. Meni hyvällä vauhdilla, kiersi ensin kapuloiden taakse ja haisteli suht pitkään. Palautus laukkaa! :)

Sitten sinne ruutuun. Merkki oli aika hyvä, mutta jäi ruudussa keskelle. Yritin antaa korjata, ja kun jotenkin päätyi oikeaan paikkaan, kontakti, kehut ja lähetys merkille. Sitten uusi ruutuunlähetys tavoitteena saada onnistunut suoritus ilman korjailuja. Ilmeisesti palkattomuus tässä alla vaikutti, ja Luu ei vaan kyennyt. Tuijotti vaan mua, vaikka en katsonut sinne päinkään, tarjoili aivottomana mitä sattui, meni maahan ja istumaan. Ja alkoi äännellä :( Aikamme yritettiin ja helpotin käymällä näyttämässä paikan ja siirtymällä lähemmäksi ruutua. Mutta kun mitään järjellistä ei saatu aikaiseksi, vein koiran autoon. Harmitti, kun en päässyt palkkaamaan sitä niistä hyvistä liikkeistä ja kokonaisuudesta jäi paska maku, mutta minkäs teet. En todellakaan voi palkata koiraa siitä, että se ei keskity ja ääntelee.

Muiden treenattua omat juttunsa tehtiin lyhyet paikallaolot. Istumisessa Luu katseli ahkerasti naapurikentän treenejä... Ja oli kuulemma heti jätössä siirtänyt etutassua :( Makuussa meni maahan jonkun alkurivissä olleen käskystä...! Se oli kyllä joku aivopieru koiralta. Vieressä olleen Katin platz-käskyyn ei reagoinut mitenkään. Omalla vuorolla sitten hyvin alas ja hyvin ylös, vapautin heti noususta. Tehtiin vielä rivissä maahanlaittoja ja nousuja. Näissä tulikin sitten enemmän sählinkiä, kun mm. astuin Luun tassulle. Kerran se valahti mutkalle maahan (korjasin) ja kerran jätti nousematta.

Ja sitten luonnollisesti uudestaan ruutua. Tein merkki-ruutu-leikkinä ja olin itse lähempänä ruutua. Ekalla jäi liian eteen, mutta korjasi, ja olisiko jo seuraavalla tai viimeistään sitä seuraavalla mennyt kerrasta hyvin. Siitä palkka. Keskittyi nyt paremmin eikä turhautunut.

Muutama luoksetulon stoppi. Kierroilla ihan sairaan hienot liirailut, etutassut täysiä lukkoon. Ja kierroilla sitä vauhtiakin on. Mutta jätettynä ihan törkeen huonot, kamalaa sipsuttelua. En vaan tajua, miten saan ne hyvät stopit ikinä siirrettyä tuohon liikkeeseen. Luu on kyllä tyytyväisen oloinen, kun kehun sitä niistä hyvistä, mutta melkein yhtä tyytyväiseltä se vaikuttaa, kun ilmoitan huonoista, että ei kelpaa...

Vielä hyppynoudon vinoja heittoja. Tääkin meni kyllä huonosti, metalli alkoi taas ällöttää Luuta. Yritin treenata niitä vinoja myös lelulla, mutta ei oikein tajunnut ja katseli vaan kapulaa. Ja kun käskin hakemaan kapulan, kierteli ympäri kenttää sen näköisenä, että ei muka mitenkään löytänyt sitä, vaikka tasan tiesi, missä se on. Mun piti kerran taas laittaa se suuhun, että pystyi tekemään, kun tietyssä pisteessä se ei vaan sitä itse nosta. Mutta joo, vinosta palautukset olivat selvästi vähän unohduksissa, joten voisi muistutella niitä vaikka puukapulan kanssa.

Loppulenkillä käveltiin taas näkötornille ja hoksattiin kerrankin ottaa rahaa mukaan. Munkilla sai hyvän maun suuhun, vaikkei treenit niin putkeen menneetkään :)