Ekat karsinnat takana. Oli pitkä ja rankka viikonloppu. Ajettiin kotiin lauantaina, joten herätys molempina aamuina klo 4.30...

Lauantaina meille arvottiin lähtönumero 11 n. 40 koiran joukosta. Koe alkoi yksilöliikkeillä kahdessa kehässä, joissa ensimmäisestä siirryttiin suoraan toiseen palkkaamatta koiraa. Tuomareina ekassa kehässä Carina Savander-Ranne ja toisessa Pirkko Bellaoui. Saatiin taas kirjalliset arvostelutkin.

Luu ei tuntunut niin hyvältä kuin syksyn kokeissa, vaan oli vähän ylivireinen ja jossain määrin kuplaantunut. Ei mennyt kuitenkaan kovin jähmeäksi, vaan oli enemmän lentoon lähdössä. Niin se mielentila vaan jatkaa muuttumistaan. Kehäänmenot ja siirtymät olivat vaikeita, kun ei olisi millään pysynyt lähellä...

Luoksetulo 8,5 - Ihan kohtuulliset stopit, vauhti hidastui loppua kohden. Itse sekoilin alussa ja käskin koiran maahan jo "liike alkaa" -käskystä :D Eka kerta ikinä, kun teen tuon mokan!

nopea maahanmeno, hidasti lopussa, stoppi ok.

IMG_9405.jpg
(Jenni Korhonen)

Ruutu 5 - Ruudun merkki oli pieni sininen puolipallo. Luulin, että Luu bongasi sen, mutta joko ei oikeasti hahmottanut, tai sitten ei vaan pitänyt sitä minään. (Matalilla merkeillä ollaan tehty, ja sinisillä merkeillä ollaan tehty, mutta ei juuri tuollaisilla.) Lähti kaartamaan suoraan ruutua kohti. Reagoi hyvin pysätykseen, mutta suostui menemään merkille vasta toisella käskyllä. En edelleenkään osaa sääntöjä, mutta ehdin jo kuvitella liikkeen menneen nollille... Lisäksi Luu oli tosi jousilla ja ennakoi sekä merkiltä että ruudusta lähdön... Kiva ylläri, että saatiin kuitenkin (säälistä?) vitonen!

ennakoi lähdön, ennakoi lähdön ruudusta, lähti suoraan ruutuun, jouduttiin käskemään merkille uudestaan

IMG_9413.jpg
(Jenni Korhonen)

Ruutusekoilusta nosti tietty vähän kierroksia, mutta pysyi itse liikkeissä aika kivasti paketissa.

Seuraaminen 9 - Joku vino pa siellä varmaan oli ja levinneitä käännöksiä, mutta tuntui kokonaisuudessaan kivalta. Peruutuksenkin teki nyt hyvin! Tämä on usein prakannut koetilanteessa.

hyvä seuraamispaikka, hyvä kontakti, nopeat istumiset, hyvät askeleet taaksepäin, täyskäännöksissä kaartaa hieman

IMG_9442.jpg
(Jenni Korhonen)

(Siirtyminen toiseen kehään.)

Tunnari 10 - Rivi, oma toinen oikealta. Meinasi ohittaa, mutta nappasi kuitenkin. Palautus voisi olla nopsempi.

hyvät työt, hyvä suoritus

Kaukot 9 - s-i-s-m-i-m, Luulle vaikeampi järkkä. Seiso-istussa tuli tassujen mitan verran eteenpäin ja m-i oli huono.

s-i ihan vähän eteen, m-i vajaa, kokonais. nopeat vaihdot, loppu pa voisi tulla nopeammin

Hyppynouto 9 - Perus. Saa olla ihan tyytyväinen, että meidän ällötysliikkeessä viikonlopun ainoa moite koskee rajua otetta ;)

pikkaisen raju otto

Idari 9 - m-s-i. Oikeat asennot, jes! Ja ihan ok kokonaisuus tasoon nähden.

m nopea, hieno, aavistus vino
s hieno
i hyvä
pysyvyydet hyvät, ohjaaja voisi mennä lähempää merkkejä ja koiraa, seuraaminen kaiken kaikkiaan ok.

Paikallaolot sitten iltapäivällä. Nämä oli kivan tehokkaasti niin, että makuu toisessa ja istuminen toisessa kehässä. Luu oli ryhmänsä ensimmäinen ja joutui siis tekemään siirtymän jonon kärjessä. Se oli vaikein osuus :D

Paikkamakuu 10

Istuminen 10

Pisteitä OLISI kertynyt ilman ihmeellistä ruutusekoilua ihan mukavasti, mutta nytkin kuitenkin ykkönen, 276,5 pistettä. Sijoitus oli ehkä joku 13.(?)

Video

Kotimatkalla varattiin Tallilta puolen tunnin vuoro ja mentiin treenaamaan korjaussarjaa :D

Luu teki merkkiä ja merkillä pysymistä. Ihan tavallista merkkiä, mutta sitä se teki ja sai palkkaa. Tehtiin myös seuraamista idarissa ja luoksetulojuttuja.

Seuraava aamuna taas matkaan.


Luu odottelee Taitoa hakemaan.

Aika samoilla systeemeillä jatkettiin, paitsi että saatiin arvonnassa IHAN erilainen lähtönumero. Nimittäin 12 :D Hassua, miten tosi moni sai melkein samanlaisen numeron kuin lauantaina. Ja jotenkin meidät pirkanmaalaiset onnistuttiin arpomaan ihan yhteen, esim. Taito 9, Ihme 10 ja Luu 12... Pirkko tuomaroi tänäänkin, lisäksi toisena tuomarina oli Pernilla Tallberg. Paikallaolot tehtiin nyt ensin, muuten liikkeiden jako kehiin oli samanlainen.

Luu oli edelleen vähän ylivireisen tuntuinen. Varsinkin ekassa kehässä! Se nousi kolmesta vauhtiliikkeestä ihan liikaa ja oli seuraamisessa ihan kamala. Päästi ensimmäistä kertaa ikinä vinkaisun koetilanteessa! Ei tehnyt kuitenkaan liikevirheitä, joten kyllä sen osaaminen alkaa olla aika vahvalla tasolla, kun se kykenee tuommoiseen huonommaskin mielentilassa. Valmistautumista ja virittelyjä pitää vaan nyt taas miettiä ja testailla.

Paikkamakuu 9,5 - Ei laittanut päätä maahan! Jättökäskyn annoin painokkaammin ja laski pään toisen tassun päälle. Pysyi kyllä sitten siinä. Tuomari rokotti vinoudesta.

Istuminen 9,5 - Oli siirtänyt toista tassua, kun palasin piilosta.

(tauko)

Ruutu 9 - Onnistui :) Ihan kivalla vauhdilla molempiin.

Hieno merkki. Vauhdikas & hyvä & hyvin reagoi käskyihin. Haukottelee ruudussa. Lopussa seur. hieman hajoaa.

Luoksetulo 8,5 - Aika samanlainen suoritus kuin eilen ja samat oli pisteetkin. Samoin kuin arvostelu :)

Hyvin maa, suht hyvä seiso, hieman hit. loppuosa.

Ohjattu 7,5 - Toki tällä tasolla koirien pitää osata, ei siinä mitään, mutta puolet olivat vähän eriarvoiset. Vasemmalla oli merkki, joka oli koirilla jo vahvana mielessä ruudusta ja luoksetulosta ja oikella ei ollut mitään. Me saatiin tietty vasen :D Luu lähti suuntaamaan merkille, mutta korjasi itse kapulalle. Jokunen koira meni ihan oikeasti sinne merkille ja ohjaajat joutuivat antamaan lisäkäskyjä.

Hyvä merkki, voisi suor. haku. Raju otto, pyörittää lopussa.

Seuraaminen 7 - Videolta ei edes omaan silmään näyttänyt yhtään niin pahalta kuin tuntui. Se oli kamalaa! Ekat askeleet eteen ok, mutta sitten vasemmalle askelissa vinkaisi. Kiva tunne, kun ei voi keskeyttää... Kontakti tippuili, käännökset levisivät, juoksustopeissa valui eteen, peruutusta ei tehnyt... Mutta joo, arvostelu oli hauskaa luettavaa :D Kuinka moni on saanut seuraamisen aikana kerrytettyä noin monta vinoa perusasentoa? ;) (Jalka-avut olivat ihan tietoisia...) Ja olihan siellä yksi kehu! Pirkko on niin mukava tuomari, kun löytää aina jotain positiivista kommentoitavaa :)

Vinkuu askelissa. Juoksu oik. käänn. auki. Vinot pa:t x 4. Vähän jalka-apua pys. & liikk. läht. Taaks. ask. ei vielä toimi. Nopeat pa:t.

(Siirtyminen toiseen kehään.)

Tunnari 9 - Taas kiva työskentely! Sohlasi vaan nostossa vähän, mutta tuossa viulunkielitilassa erinomainen suoritus.

Kiva työtempo, vähän huolimattomasti ottaa oman

Hyppynouto 10 - Eihän siinä edelleenkään semmoista voimaa ole, mutta jonkunlainen rentous on sentään saavutettu :)

Siisti

Idari 8,5 - i-m-s. Oikeat asennot, jes, mutta ihan kaameaa seuraamista. Luu oli ihan omissa tiloissaan. Liikkurikin sähläsi vikalla suoralla ja sanoi käskyn sijasta ensin "täyskäännös", mutta ei onneksi hämäännytty.

Asennot ok. Seuruussa voisi olla tarkkaavaisempi, käännökset voisivat olla paremmat.

Kaukot 9,5 - i-m-s-i-s-m. Aika kivasti teki, varsinkin olosuhteet huomioiden. Saatiin tuomarilta vielä suullisetkin kehut.

Todella hyvä tekniikka, asennot yhtä lukuunottamatta puhtaat! :)

Vaikka ei tehty tänään liikevirheitä, niin pisteitä kertyi vain vähän enemmän kuin lauantaina, 281,5. Samoilla pistellä ja 10. sijalla oli kolme muutakin koiraa :)

Video

Ei mennyt parhaasti, mutta moni työstetty juttu onnistui. Idarissa oikeat asennot, hyvät tunnarit, suht ehjät kaukot... Ja yhden ison jutun tajusin kunnolla oikeastaan vasta jälkikäteen. En jännittänyt juuri ollenkaan ja kehässä oli kiva olla! Leppoisaksi tuommoisen kuplaeläimen kanssa kisaamista ei voi sanoa, mutta nautin siinä määrin kuin keskittymiseltäni kykenin. Muistan jossain vaiheessa kesken sen sunnuntain kamalan seuraamisen jopa miettineeni, miten hienoa on oikeasti on ylipäätään saada kisata tuolla tasolla. Kokeet oli hyvin järjestetty, kehiin keksitty haasteita yms. - ja kaikki ihan meitä varten :) Omaa asennetta "auttoi" se, että viime aikoina on taas kuullut niin ikäviä uutisia, että muisti, miten etuoikeutettu ja hyväonninen onkaan saadessaan kisata ja harrastaa terveen koiran kanssa. On ajan ja energian hukkaa murehtia saavuttamattomia tuloksia ja unohtaa nauttia hetkestä ja koiran kanssa tekemisestä.