Normaalit ihmiset viettävät lauantai-illan esimerkiksi kavereiden kanssa kaupungilla tai ihan vaan kotona rennosti saunomalla ja telkkaria katsellen. Agilityharrastajat viettävät sen maneesissa agilityesteitä ja kentänreunustolppia kantaen. Kun vastapalveluksena kisakentän rakennuksesta pääsee treenaamaan kisaolosuhteisiin, agilityharrastajan lauantai-illan suunnitelmat ovat valmiina. Joskus agilityharrastaja miettii, että voisiko sen lauantai-illan viettää jotenkin muutenkin. Niinkuin ne normaalit ihmiset?

Kun kenttä oli saatu rakennettua ja esteet purettua peräkärrystä, ei kellään ollut enää hirveästi paukkuja treenata hulluna. Tehtiin yksi kisamittainen rata, joka itse asiassa siis oli joku kisarata. Pohja oli todella pehmeä ja älyttömän raskas juosta. En tiedä, johtuiko vaan omien jalkojen tahmeudesta, vai liikkuiko Tuittu tosi lujaa, mutta vähän oli vaikeuksia sinnitellä kyydissä.

Ensimmäisellä kierroksella otettiin parit virheet kepeiltä, alusta ja lopusta. Muuten räävittiin nollalla läpi. Hiottiin oikeastaan kahta kohtaa. Ensin alun pakkovalssia, jossa Tuittu meinasi valua ja sitten sylkkäriä, jossa piti kääntyä tavallaan 270 astetta. En saanut Tuittua ensin oikein sylkkäriin mukaan ja se kääntyi liian vähän ja hyppäsi huonoon suuntaan. Kovin nätiksi ei sitä saatu, mutta se oli kyllä jo lähtökohtaisesti vähän kökkö kohta. Hmm, nyt kun jälkikäteen mietin, niin olisikohan tuossa ollut paikka sellaiselle tuplasylkkärille?

Tää uusien termien räjähdysmäinen lisääntyminen on kyllä niin hauskaa, että siitä saa halvat huvit joka treeneissä. Eilen opin, että olen esimerkiksi layeroinut tietämättäni. Siis muuallakin kuin AutoCADissa ja PhotoShopissa.

Lopuksi jäätiin Katin kanssa vielä hetkeksi heilumaan. Autoin Inton kontaktien palkkaamisessa ja kokeilin paria muutaman esteen pätkää pienen mustavalkoisen kanssa. Kerran se "vähän lähti", mutta muuten kokemukseni huomioiden ihan nätisti. Tässä oli ajatuksena myös provosoida Tuittua, kun se näki minut menemässä jonkun muun kanssa. No, kyllä se hetkeksi höristi korviaan. Kunnes jatkoi kikkareiden kaivelua.