Hämeenkyrö 2 x hyl, Turku 3 x 0, Hyvinkää 5 & 10. Tilastojen valossa tänään oli vuorossa tuplanolla. Molemmilla radoilla hääräsi tuomarina Virran Rauno, jonka kiemuroissa sai ohjaajakin hääräillä ihan tosissaan. Molemmat radat mm. alkoivat putkeenviennillä, jossa vääriä vaihtoehtoja oli melkoisen tyrkyllä kolme kappaletta.

Agilityradalla ei ollut puomia, mutta aa mentiin kahdesti ja inhottavasta keinustakin piti selvitä kerran kunnialla. Suunnitelmani luotti siihen, että voin jättää keinulla ihan reilusti. Tuittu meinasi kuitenkin hypätä keinulta sivuun ja jouduin tekemään pienen korjausliikkeen. Se meinasi kostautua takaakierrossa, jonne tuli niin kiire, etten ehtinyt valssamaan. Tässä vaiheessa kaikki (hidasta keinua lukuunottamatta) oli kuitenkin vielä ihan hyvin, valssin korvaaminen takaaleikkauksella ei aiheuttanut ongelmia. Tuitun singotessa aalle iski paniikki, olin ihan varma, että myöhästyn seuraavasta putkeenviennistä. Jotenkin sain survottua itseni eteenpäin ja koiran putkeen. Se törmäsi tosin ensin ovenkarmiin... Aina niin hidas keinu ja lähempi kontakti putkensuuhun huomioiden ihan näppärä aika ja 3. sija. Jäätiin radan voittaneesta Foxy-kooikkerista joku 0,6 sekuntia.

Hyppäri oli aika pitkälti samantyyppinen. Alun putkeenvienti meni tälläkin radalla ihan oikein. Rohkeamminkin olisi voinut yrittää, mutta kelpasi. Radan keskellä olevaan hyppyhässäkkään olin suunnitellut kaksi jaakotusta peräkkäin. Meni ehkä turhan kikkailuksi mun koordinaatiokyvylle... Tuittu kääntyi ekalla jaakotuksella liikaa ja ajautui väärälle puolelle. Pyörittiin hetki tahoillamme ympyrää, mutta löydettiin oikeat koordinaatit ennen kuin mitään katastrofaalista tapahtui. Epäilin kyllä kieltoa, mutta sitä ei tullut. Kepeille ihan hyvin umpikulmasta. Olisin voinut saada nopeammin auttamalla, mutta annoin Tuitun mennä itse. Keppien jälkeen piti vähän kiilata. Hyvin onnistui, kun pidin vain ohjauksen päällä. Loppusuoralla Tuittu meinasi vielä vilkuilla väärään suuntaan, mutta selvittiin nollalla maaliin. Tässäkin kisassa 3. sija. (Että Nipsun kanssa katselemaan tullut äitikin sai palkintoja ;) )

Kaksien palkintojen lisäksi sain jälkitoimituksena Tuitun vuoden mini -pystin sekä pullakahvit Lealta (jolla oli kyllä Inkan kanssa kaksikin nollaa ärsyttävän lähellä). Vielä paremmin meni silti Katilla, joka tempaisi Inton kanssa toisen nollavoiton, Svanten kanssa tuplanollan, joista toisen 3.sijalla, ja sai vielä uuden auton parkkipaikalle toimitettuna!

Tänään kelpasi kehuskella, että meidän suvussa ei ole tapana tehdä virheitä agilityradalla :)