Tänään käytiin taas Nipsun kanssa treenailemassa. Ohjelmassa oli vinokeppejä, hyppy/putki -kuvioita sekä puomia (ihan kokonaankin!). Tuittu pääsi turhautumaan ja tekemään kerran puomia ja muutaman kerran keppejä. On se vaan niin taitava <3

Nipsun kanssa otettiin vinokeppejä ensin pari kertaa kuuden pätkänä. Koska tämä näytti olevan hyvin pennun mielessä, siirryttiin koko pätkän treenaamiseen. Navetan keppejä kun ei saa puoliksi, mikä olisi toki parempi. Välillä Nipsulle tuli black outteja, mutta muutaman kerran sen pujotteli koko sarjan löysällä hihnalla. Tällä menolla päästään varmaan hihnasta eroon aika pian.

Hypyllä tehtiin takaakiertoja. Rima oli alimmassa kannakkeessa, joten Nipsu joutui ihan oikeasti "hyppäämään". Takaakierrot sujuivat hienosti, heti kun päästiin vauhtiin. Alkuasetelmat ja namin jättäminen tuottavat vähän hankaluuksia, kun Nipsu ei osaa tulla käteen kiinni, eikä sitä pysty ohjaamaan kädellä toivottuun suuntaan. Sitä ei muutenkaan ole helppo saada lähelle, joten tätä täytyy rueta harjoittelemaan. Liikkeen mukaan se kyllä lähtee, ja alkaa haukkua heti, kun otan ensimmäisen juoksuaskeleen.

Yhdistin takaakiertoon myös valssin, jonka seurauksena Nipsu teki Intot ja kiersi koko esteen. Palkan avulla sain sen sitten kääntymään hypylle. Tehtiin myös pientä radanpätkää putken ja parin hypyn avulla. Esim. putki-hyppy takaa-putki-hyppy. Ihan lopuksi luukuteltiin putkella ja hyppysuoralla (osa rimoista maassa, osa alimmissa), joka sujui putken suunnasta tultaessa aika makeasti.

Ennen loppukevennystä tehtiin kuitenkin puomia. Laitoin muurin palikat kontaktin ympärille ja pidin hihnan löysällä. Nipsu hakeutuu jo alas, mutta nyt täytyy alkaa olla tarkkana pysymisen ja lähtöluvan saamisen kanssa. Katsekontakti ei vielä tule kovin helposti, mutta eiköhän se ala loksahtaa. Tehtiin muutama kerta koko puomia, ja voi hui kamala! Nipsu ei suostunut ottamaan yhtä ainutta askelta ennen alastuloa. Onneksi se ei ole isompi, niin sain sen "raahattua" turvallisesti ilman apuohjaajaa... Täytynee siis ottaa tämäkin ohjelmistoon kontaktiharjoittelun rinnalla.