Eilen hakuiltiin rantamaisemissa. Eli pelastuskoiraohjaajat rantavahteina legendaarisen Baywatchin hengessä... Paitsi että järvi oli jäässä. Eikä aurinko paistanut, vaan oli pimeää. Ja kylmää. Eikä mekään nyt ehkä näytetty ihan samalta kuin Baywatch-tähdet.

Kuitenkin. Keskilinja kulki rannan suuntaisesti niin, että koiraa pystyi pistottamaan niin aavalle jäälle kuin rantaan tai toisella puolella olevaan saareen. Otin Tuitulle kolme ensimmäistä äijää kuivalle maalle ja viimeisen keskelle semmoista lahtea valkoisen lakanan alle. Kaikki olivat kiintorullailmaisuja.

Kolmella ensimmäisellä oli pientä kiertelyä ja haahuilua, mutta maalimiehet löytyivät ja tulivat ilmaistua enemmän tai vähemmän helposti. Ekalla rulla oli mennyt taas kainaloon, josta maalimies joutui sen ensin vapauttamaan. Kerran Tuittu sai riuhdottua turvalukonkin auki, mutta muille maalimiehille mennessä rulla pysyi siellä missä pitikin. Kaikki maalimiehet joutuivat kuitenkin auttamaan rullan Tuitun suuhun.

Viimeinen lakanan alle piiloutunut äijä keskellä ei mitään olikin tosi vaikea. Tuittu hakeutui ensin oikeaan rantaan, sitten vasempaan rantaan, juoksi ihan maalimiehen vierestä, mutta ei meinannut millään käsittää, että semmoisessa paikassa voi olla joku. Viimein hajut jotenkin sattuivat pieneen mustaan kuonoon, ja Tuittu sinkosi "piilolle" pään päälle syttyneen hehkulampun valaisemana... Piilolla piti tunkea lakanan alle nameja hamuamaan, mutta maalimiehen avustamana rullantuontikin onnistui ihan nätisti.

Tuitun asenne oli tänään taas aika hyvä, joten pienistä sähläyksistä huolimatta kivat treenit. Maastokin varmaan vaikutti vauhdikkaaseen menoon, tasaisella jäällä oli helppo painattaa menemään. Vaikka lunta olikin pienen koiran vatsalinjaan asti.