Käytiin tänään tyttöjen kanssa navetalla, lähinnä näyttämässä Nipsulle agilityesteitä. Pikkukoira vaikuttaa kyllä niin sähäkältä tapaukselta, että kovasti kiinnostaisi päästä touhuamaan sen kanssa ja katsoa, mitä siitä voisi tulla.

Tehtiin aluksi yhtä hyppyä (rima maassa) namikipon kanssa. Nipsu hoksasi homman hienosti, vaikka järjestelyt ilman apuohjaajaa olivatkin haastellisia. Pidin Nipsulla kevyen remmin kaulassa, sillä sain vietyä sen helpoiten namikipolta takaisin hypyn toiselle puolelle ja pidettyä kiinni, kunnes se oli lähdössä oikeaan suuntaan. Myöhemmin lisäsin vielä toisenkin hypyn (rimat siis edelleen maassa), mutta Nipsu syöksyi namikipolle ihan yhtä hyvin. Pari kertaa se tuli hypyistä ohi, jos päästin sen lähtemään huonossa linjassa. Tein sekä niin, että jäin itse lähetyspaikalle ja niin, että juoksin hyppyjen vieressä ohjaten.

Sitten koitettiin putkea, jonka rullasin mahdollisimman lyhyeksi. Se olikin vähän jännä juttu, eikä pelkkä namikippo toisessa päässä auttanut uskaltautumaan putken sisään. Laitoin namikipon sitten kerran putken puoliväliin, jolloin Nipsu uskaltautui putken läpi. Ja huomasi, että se olikin ihan pala kakkua. Muutaman namikippotoiston jälkeen vaihdoin palkan leluun, jonka heitin putken ulostulosta eteenpäin. Pian Nipsu hakeutuikin putkeen jo ilman mitään ohjailuja, riitti että kävelin sen kanssa putkea kohti. Hyvä alku siis putkihulluudelle!

Uskaltauduttiin kokeilemaan myös kävelyä puomin alastulolla namikipolle. Nostin Nipsun alastulolle suunnilleen siihen, mistä kontakti alkaa ja talutin pannasta. Se olikin aluksi tosi hurja juttu, mutta muutaman toiston jälkeen oikeastaan aika kivaa. Nameja kippoon syötellen sain sen rauhoittumaan kontaktillekin. Hyppysiiveke alastulon toisella puolella auttoi pitämään tassut siellä, missä pitääkin.

Nipsulla oli aika kivaa! Suurin osa ajasta kulutettiinkin leikkimiseen. Nipsu on niin älyttömän hellyyttävä, kun se roikkuu narulelussa ihan hurjana muristen <3

Tuitun kanssa tehtiin vaan muutama puomi, vähän keppejä ja kikkailuja yhdellä hypyllä. Tuitulle teki tosi hyvää katsella, kun touhusin Nipsun kanssa. Kun se pääsi vuoroon, oli tekemisessä aikamoista meininkiä :) Sama sunnuntain kisoihin, kiitos!