No, ihan yhden radan ajaksi kuitenkin vaan ;) Sarkku houkutteli mut kokeilemaan Pimpoa ja vastalahjaksi lykkäsin Sarkulle sitten Tuitun. Pimpo on kyllä aikas makea otus, hyvin erilainen ohjata kuin tuo kääpiökokoinen kädessä vietävä. Välistävetokohta oli meille ihan liian vaikea, mutta muutaman esteen pätkä mentiin jopa ihan sujuvasti. Hauska tunne, kun koira ihan oikeasti irtoaa! Tai siis ei vaan irtoa (kyllä Tuittukin irtoaa...), vaan LÄHTEE.

Treenit aloitettiin kuitenkin ihan tutuilla vesillä omien koirien kanssa. Meillä meni ensimmäinen pätkä ihan hyvin, yksi hyppy jäi vaan välistä. Toisella kertaa käänsin sitten turhankin innokkaasti, ja tietenkin riman päällä. Kolmannella kerralla sitten nätti versio.

Toisella pätkällä, samalla jota yritin Pimpon kanssa, oli vaikeuksia lopun välistävedossa. Tai ei itse välistävedossa, vaan elämässä sitä ennen ja sen jälkeen. Tuittu tuntui kokeilevan, tarvitseeko minuakaan enää kuunnella, kun oli päässyt vähän huitelemaan Sarkun kanssa. En meinannut saada sitä vedettyä hypyn taakse, vaan se hyppäsi luontevasta suunnasta käskytykseeni juuri reagoimatta. No, kolmannella yrityksellä korvat palautuivat päähän ja homma alkoi toimia. Välistävedon jälkeen koiran olisi pitänyt irrota suoraan viimeiselle hypylle, mutta tämä todettiin jostain syystä kaikille koirille ihan mahdottomaksi. Koko loppuhässäkkä olisi kannattanut itse asiassa ohjata ihan toiselta puolelta, mutta ei siitä sen enempää.

Puomin kanssa meinasi palaa hermo. Tuittu karkasi sinne kerran vahingossa, jolloin otettiin kontakti ilman namialustaa. Tai oikeammin ei otettu, Tuittu tuli nimittäin ihan pokalla läpi. Otin puomia sitten muutamaan kertaan ilman namia ja välillä Tuittu jopa loikkasi kontaktilta alas. Selvästi korrekti käyttäytyminen siis unohtunut, kun treeneissä on aina nami ja kisoissa ei pysähdellä. (Ihan luonnollista sinänsä.) En edes tiedä, kannattaako mun vaatia pysähtymistä, jos tehdään puomia jostain syystä ilman namia. Namisysteemillä kontaktit ovat olleet kisatilanteessa pitkään suht nopeita ja hyviä, mutta varmuuden kanssa keikutaan veitsenterällä... Virheitä ei ole tullut ikuisuuksiin, mutta tuntuu, että pakka voi levitä ihan koska vaan. Ehkä mä mietin asiaa sitten, jos/kun se tapahtuu.