Tiistaina oltiin taas raunioilla. Otin Tuitulle neljä irtorullailmaisua niin, että tiesin kahden maalimiehen sijainnin tarkalleen ja kahden vähän sinne päin. Tai siis luulin tietäväni, treenikaverit tekivät kyllä pienen källin ja vaihtoivat yhden maalimiehen eri paikkaan ;)

Aloitin taas telineiltä, josta lähdin kiertämään aidanvierusta. Tuittu kierteli vähän aikaa etunurkan betonikasalla ja en oikein päässyt selvyyteen, oliko se hajulla vai haahuiliko vaan. Sitten se sinkosi yhtäkkiä takakulman konttia kohti ja olin aivan varma, että se bongasi maalimiehen. Vaan ei, kohta se juoksi suunnilleen yhtä lujaa takaisin ja palasi pyörimään ensimmäiselle kasalle. Tässä vaiheessa mulle vihjattiin, että mentiin ekasta ukosta jo ohi. Liikuin vähän takaisin päin ja pian Tuittu bongasikin maalimiehen betoniputkesta ja teki hyvän ilmaisun.

En tiedä, saiko Tuittu hajun jo kakkosmaalimiehestä vai pyörittikö voimakas tuuli hajuja vain niin voimakkaasti, sillä ei tuo eka piilo mikään vaikea ollut. Vaan voipi olla, että olisi jäänyt nostamatta.

Kakkonen oli sitten siellä kontissa, jonne edettiin aika vauhdilla. Pari paikkaa Tuittu tarkisti matkan varrella. Kontissa se viipyi epäilyttävän kauan ja olikin maalimiehen mukaan nuuskinut hulluna lattiaa ja jopa rullaa, ennen kuin ilmaisi. Tuittuhan löysi samaisen kontin lattialta joskus nameja...

Kolmannen luulin olevan etukasan betoniröykkiössä, mutta se olikin jo kukkulan päällä semmoisessa arkun tapaisessa piilossa. Tuittua ei mun epätietoisuus haitannut, vaan se bongasi äijän varmasti, hyppäsi piilon päälle ja nappasi rullan. Ja näytöllä sitten arkkuun sisälle maalimiehen iloksi...

Viimeisestä hakiessa epäröin vähän itse, kun en osannut päättää kumpaan suuntaan lähden. No, Tuittu ehti päättää ja sai hajun maalimiehestä jo kaukaa hyvän tuulen ansiosta. Myös tähän ihan hyvä ilmaisu.

Tuitun työskentely parani alun harhailujen jälkeen loppua kohden ja ilmaisut toimivat jälleen, ihan hyvä treeni siis. Häiriötäkin oli mukavasti palomiesten touhutessa mm. moottorisahan kanssa radan reunalla. Onneksi eivät kuitenkaan tällä kertaa poltelleet mitään, tuolla tuulella olisi tullut aika tukalat oltavat.

Uusi kiintorulla on tilattu, toivotaan että on hyvä!