Tällä viikolla ollaan jopa treenailtu ja touhuiltu. Tiistaina katkaistiin pitkä tauko hakutreeneistä ja etsittiin ukkoja Pinsiön koulun takametsistä. Otin Tuitulle kevyen ja kivan lomaltapaluutreenin, kolme ukkoa suorina palkkoina ja yksi tyhjä.

Tuittu oli hieman, hmm, vallaton. Se huiteli pitkin metsää häntä suorana, mutta pistot kaikkea muuta kuin suorana. Kyllä se äijätkin aina lopulta löysi. Tyhjä pisto kesti varmaan useamman minuutin. Tuittu vaan juoksi ja juoksi ja juoksi... Välillä siitä sai näköhavainnon ja välillä se oli jo tulossa keskilinjalle päin, mutta kääntyi vielä takaisin. Alue tuli tarkastettua.

Mutta kivaa oli! ;)

Keskiviikkona hakuiltiin sitten raunioporukan kanssa Sääksjärven kauemmassa paikassa. Nyt otin viisi ukkoa ja kaikki ilmaisuina. Ensimmäinen vasemmalle vähän lähempänä, samoin kaksi oikeanpuoleista vaikeassa maastossa olevaa. Kaksi muuta vasemmalla olevaa sitten melkein sivurajalla.

Tuittu oli varsin pätevä. Rulla tuli hienosti kaikilta pistoilta mulle asti. Ensimmäisillä oli ottanut todella hyvin ja nopeasti ja lähtenyt heti tuomaan. Viimeisellä iski sitten taas joku tympääntyminen ja Tuittu oli tiputtanut kerran rullan ja jäänyt haistelemaan maalimiehen polvea. Otti kuitenkin rullan uudestaan ilman apuja ja lähti tuomaan. Tuodessakin se jäi hetkeksi ihmettelemään, mutta osasi sitten kuitenkin :)

Torstaina otettiin pikaisesti ruutua, vähän seuraamista, istumista ja luoksetulo. Ensimmäisestä suunnasta Tuittu löysi (tyhjän) ruudun ihan hyvin, mutta kun koitin lähettää toisesta suunnasta, se lähti aina hakeutumaan viistolle oikeaan, jossa näkyi joku valkoinen pahvimuki tms. Ainakin luulen, että se katseli sitä. Sitä sitten hinkattiin ja autettiin vähän aikaa.

Seuraaminen ok, palkkasin namipussilla. Ensimmäisessä istumisessa jäi seisomaan, toinen ok. Luoksetulon tein kisamaisesti ilman takapalkkaa. Pysähtyi! Kehuin pysähdyksistä, mutta tein sivulletuloon asti. Viimeisen pätkän Tuittu tuli ravilla, muuten vauhti mulle riittävä.

Tänään kisattiin sitten Takkujen kisoissa kaksi starttia. Väsy painoi niin kroppaa kuin päätäkin, kun 8.8.08 (ja aika pitkälle seuraavaa vuorokautta...) meni kaverien häitä juhliessa. Paras tsemppi puuttui, mutta ensimmäisellä radalla onnistuttiin silti tekemään ihan nätti nolla. Yhdessä sylkkärikohdassa olin myöhässä ja Tuittu ehti pyörähtää hypyn jälkeen ympäri, muuten ei mitään kummallista. Tultiin kolmanneksi pari sekuntia Klenin ja Kayn jälkeen. Taidettiin tehdä ensimmäistä kertaa ikinä nopeampi nolla kuin Inka, joka tosin kulki jostain syystä kaikkea muuta kuin normaalia vauhtiaan. Muuten Inkallekin hyvä nollarata.

Toinen rata oli hyvin samantyylinen, itse asiassa aika pitkälti sama lopusta alkuun. Jostain syystä tällä pätkällä tuli sitten hyllytavaraa monelle muullekin ekalla radalla onnistuneelle. Me otettiin ensin kielto välistävedon jälkeisellä hypyllä, jota en ehtinyt ohjaamaan. Sitten meno vähän lässähti ja Tuittu kävi hyppäämässä yhden ekstrahypyn. Yritin sitten ottaa puomin kontaktin kunnolla, mutta hirveä loikka siihenkin... Palautin kontaktille ja lähdin pois.

Oli muuten kolmas hyllymme tänä vuonna. Startteja on takana yli 30, joten ainakin jonkunlainen tulosvarmuus ollaan onnistuttu saavuttamaan. Tosin se, saako radalta hyllyn vai vaikka kympin, ei kerro ratojen paremmuudesta yhtään mitään. Mutta semmoisia aivan läskihyllyjä ei olla kovin ahkerasti keräilty, joten tämänpäiväinen oli ihan piristävää vaihtelua ;)

Niin, ainakin yksi tavoite tämänpäivän kisalle saavutettiin - korkattiin kilpailukirjan neljäs aukeama ;)