Taas on karsittu koko rahan edestä. Ei tehty hyllyjä, vaan saatiin juosta kaikki radat loppuun asti. Pisteitä ropisi kahdelta radalta yhteensä 36, joilla loppusijoituksemme oli 14. Jäi paljon parantamisen varaa ja positiivinen mieli :)

Lauantain ensimmäinen rata meni vähän jäykistelyksi. Rata ei ollut vaikea, jännäsin vain kepeille menoa ja 12-14 -hyppykuviota. Suoritus vaan meni semmoiseksi läpijuoksuksi, oikea asenne puuttui. Tehtiin puhdas rata, mutta jäätiin yli kaksi sekuntia Nooran ja Bonon asettamasta ihanneajasta. Sijoitus oli 21., joten kuitattiin kuitenkin jatkopaikka sunnuntaille ja rennompi lähtökohta seuraaville radoille.

Illan hyppikselle asennoiduinkin jo vähän paremmin. Tämäkin rata oli suht helppo. 10-putken väärään päähän upposi jokunen koira, mutta ei siinäkään ihmeitä tarvinnut tehdä. Me otettiin kielto sitten viikonlopun helpoimmasta pujottelun aloituksesta. Menin hakemaan Tuittua aika läheltä putkensuuta, mutta käänsinkin sitä ilmeisesti liian tiukasti, tai käänsin, mutta en näyttänyt oikeaa suuntaa, ja se huitaisi kepeistä ohi pussia kohti. Takaisin kaartaessaan se juoksi ensimmäisen keppivälin läpi. Luulin, että siitä tuli hylly ja mietin jo, pitääkö meidän nyt oikaista maaliin. Koska rata oli niin lopussa, päätin kuitenkin jatkaa. Ihan hyvä, sillä eihän se hylly ollut ;) Katin kanssa mietittiin tätä vielä illalla ja todettiin, että Tuittuhan tosiaan vaan "aloitti kepit väärin".

Sunnuntain ensimmäisellä radalla oli haastavampi kepeille vienti, mutta muuten tämäkin aika simppeliä juoksua. Yritin lietsoa itseeni semmoista kaikki tai ei mitään -asennetta. Se kun on sitten ihan sama, tekeekö pikkunätin nollan, vitosen vai hyllyn. Tämä pätkä olikin viikonloppuna ainut, jonka jälkeen oli semmoinen olo, että paljon parempaan ei olisi pystynyt. Tuittu vähän kompuroi viimeisessä putkessa ja tuli puomia mun mielestä tosi hitaasti, mutta itsestäni tuskin olisin tässä kunnossa saanut enempää irti. Kepeillemeno oli Tuitulta superhieno. Olin itse taas kauempana kuin alunperin arvelin, mutta Tuittu haki umpikulman hienosti ja taisi saada jokuset aploditkin :) Alitettiin ihanneaika 0,5 sekunnilla, sijoituttiin kahdeksanneksi ja saatiin 23 pistettä.

Sunnuntain hyppiksellä koettiin melkoinen läheltä piti -tilanne, jonka tällä kertaa onnistuin selvittämään. Tuittu lähti kaarrottamaan 4-hypyn jälkeen ilmeisesti vähän putkea hakien ja oli tulossa ihan vitosesta ohi. Sain sen taittumaan hypylle ihan viime tipassa, kun en vaan antanut milliäkään periksi ;) Tälläkin radalla Tuitulta tosi hieno keppien haku. Mun piti olla vähän tökkäämässä sitä oikeaan väliin, mutta olin taas muutaman metrin suunniteltua kauempana... Hienosti se siis löysi oikean välin avokulmastakin. Melkoisesta ajantuhlauksesta huolimatta päästiin juuri ja juuri pisteille ihanneajan ylittyessä 0,68 s. Sijoitus radalla oli 18. ja pisteitä siis 13.

Finaalissa olisi ollut pisteitä jaossa vaikka kuinka, mutta otettiin tälläkin radalla yksi kielto. Lähdin varmaan ennakoimaan aan jälkeiseltä hypyltä kääntymistä ja tökkäsin Tuitun hypyn taakse. Refleksit pelasivat sen verran, että Tuittu ei ehtinyt hypätä väärästä suunnasta, vaan sain sen kiepautettua hypyn ympäri. Hypyn kiertelystä huolimatta ia ylittyi vain 0,70 s., joten muun radan täytyi mennä aika sulavasti.

Kivaa oli :) Matto oli tosi hyvä juosta ja tunnelma kisoissa hieno. Kärjen suorituksia tuli jännättyä sen minkä omilta juoksemisilta ehti. Valituksi tuli taitavat, kokeneet joukkueet, vaikka valitettavan moni loistava koirakko tippuikin pelistä pois. Frodo ja Zen painivat kyllä ihan omassa sarjassaan ja molemmilla on mm-kisoissa varmasti mahdollisuudet vaikka mihin! Testattiin Katin kanssa myös mm-kisapaikkamme ja todettiin ne ihan hyviksi. Syyskuussa sitten jännäämään ja kannustamaan!