Vaikka en ole sitä vielä kunnolla tajunnut, niin nyt se kai tapahtui. Tuitusta tuli agilityvalio! Ja vieläpä ihan makealla voitolla - 38 koiraa, paljon nollia ja Tuitulle supermiinus. Se voitto tosiaan tuli, kun sitä osasi vähiten odottaa... Me ei ollakaan ikuisia kakkosia!!! :)

Tuomarina molemmilla radoilla oli Salme Mujunen, joten radoilla sai pinkoa minkä pystyi. Haasteita toivat keppien aloitukset ja muutamat takaakierrot. Ensimmäisellä radalla otettiinkin vitonen kepeiltä, jossa annoin Tuitun kaikessa rauhassa hakea umpikulmaa, jota se haki suorastaan matelemalla, mutta mateli silti kakkosväliin. Äh, kun otti taas päähän, miksi pitää toistaa samanlaisia virheitä aina vaan uudestaan...?! Lopussa yksi käännös meni ihan pipariksi, mutta muuten ihan hyvä rata. Ei tuntunut vauhdikkaalta, mutta aika kertoi toista. Kontakteista oli aa ja keinu, joista aa (sen mitä näin) tosi hyvä, keinulla turhaa himmailua.

Toisella radalla kepeille mentiin avokulmasta heti lähtöhypyn jälkeen. Aikana arvottuani päätin olla auttamatta kädellä ja vein Tuitun kepeille enemmänkin "ryysimistaktiikalla"... Lisäksi käskytin niin, ettei varmasti jäänyt epäselväksi, aioinko päästää koiraa väärään väliin. Enkä päästänyt :) Rata eteni ihan hyvällä draivilla, yhden putken jälkeen meinasi olla koira hukassa ja lopussa alkoi loppua ohjaajan veto, jolloin yksi valssikin muuttui takaaleikkaukseksi. Keinua ei onneksi ollut, aa mentiin kahteen kertaan aika reilusti vedättäen. Maalissa olin iloinen lähinnä siitä, ettei taas kämmitty keppejä ja saatiin tehtyä nolla.

Tuloksia odotellessa ajattelin, että oishan se kiva vaikka sijoittua. Oltiin kuulemma jossain vaiheessa kärjessä, mutta sen jälkeen ainakin Liina oli tehnyt nollan. Eikä meillä ole tuommoisilla juoksuradoilla mitään jakoa nopeille koirille... Olinkin melkoisen puulla päähän lyöty, kun meidät kuulutettiin voittajiksi! Kun Svantesta tuli AVA, Katia alkoi itkettää, mutta kun kuulin Tuitun voitosta, mua alkoi pyörryttää. Olin vaan ihan sekaisin, sydän hakkasi ja kädet tärisi. Palkintojenjaosta muistan hädin tuskin mitään... ;)

Kiitos nyt heti tuoreeltaan kaikille tsemppauksesta ja kannustuksesta ja uskosta siihen, että Tuitustakin tulee vielä agilityvalio.

Ehkä mäkin sen joku päivä tajuan.