1626827.jpg

Kuvasta voisi repiä jotain ironiaa, jos huumorintaju riittäisi. Tuitun kanssa Nokialla neljä starttia ja kolme nollaa - kaikki kakkossijalla. Viimeisellä hävittiin n. kolme kymmenystä, ensimmäiset sentään selvästi. Ja entäs se yksi rata? Luokan nopein aika ja vitonen puomin kontaktilta, jonka Tuittu _mun mielestä_ otti ihan satavarmasti... Ehdin puomilla Tuitun edelle, odotin sitä ja kun näin sen tulevan kontaktille, päästin jatkamaan. Jollain oli siis silmissä vikaa, ja koska tuomari (tai tässä tapauksessa harjoittelija) on aina oikeassa, täytynee minun lähteä silmälasikauppaan.

Ei vais, aika tyytyväinen saa viikonlopun ja tämän viikon saldoon olla. Kuusi starttia, viisi nollaa, joista kaksi tuplaa, yksi voitto ja neljä kakkossijaa. Päästiin pitkästä aikaa vähän mukavampaan putkeen :)

Viikonlopun radoista ei ole mitään erityistä mainittavaa. Kaikki tuomaroi harjoittelija Eva Viitaniemi, jonka linjat mutkistuivat selvästi sunnuntai-iltaa kohden. Lauantain eka kolmosten rata oli naurettavan helppo läpijuoksu, mutta sunnuntain pätkillä oli jo ihan kivasti haastetta. Tehtiin Tuitun kanssa ihan hyviä ratoja hyvällä fiiliksellä. Torstain onnistumisista sai heti semmoista itseään ruokkivaa itsevarmuutta. Helppohan se on juosta, kun tietää pystyvänsä mihin vaan ;) Jotain pientä kaarrotusta ja melkein radan unohtamista oli, mutta ei mitään totaalisia kämmejä. Tein onnistuneesti pari jaakotustakin, ja yhdellä radalla sylkkärin. Siihen olisi voinut vääntää valssinkin, mutta onneksi uskalsin kokeilla mulle vieraampaa ratkaisua, joka toimi loistavasti :)

Viskin radat taas... huoh. Pahoittelut Pialle osallistumismaksujen tuhlaamisesta... Ei vaan, Viskillä oli varmasti kivaa, ja eikös se ole tärkeintä? ;) (Oli mullakin, suorastaan nauratti.) Ekalla radalla Viski hipsi lähdössä, ja kun en hoksannut korjata, kiersi ekan hypyn. Lisäksi mentiin kahdesta putkesta väärään päähän ja kolmannesta ohi, mutta muuten ihan hyvin... Kaikki rimat pysyi ylhäällä ja vaikea keppikulma onnistui hienosti, onhan sekin edes jotain.

Toisella pätkällä tuli jotain kieltoa ja pyörimistä ja hylly lopulta puomilta. Ekalla radallakin Viski tuli kontaktit vähän vauhdilla, mutta nyt se ihan rehellisesti roiskaisi puomin, jolloin otin sen uudestaan ja poistuin radalta.

Liekö uusinnalla ollut mitään merkitystä, mutta sunnuntain agiradalla Viski kuunteli kontakteilla paljon paremmin. Muuten jatkettiin samalla sinne-tänne-eikunminne -linjalla ja taidettiin hyllyttää taas putken väärällä päällä. Joku rimakin tuli alas. Hyppärillä saatiin tulos, jes. Virheitä 20, joista muistaakseni kaksi kielloista ja ainakin yksi rimasta. Pyörimistä oli taas, joten en edes tiedä, mistä kyseiset kiellot tuomittiin...

Kyllähän niillä kaikilla radoilla ihan hyviäkin pätkiä oli, mutta valitettavasti se ei riitä, kun pitäisi selvitä melkein 20 esteestä ;) Puolustukseksi voisi kyllä sanoa, että kakkosten kaikki radat olivat suht haastavia. Vaikeita linjanmuutoksia ja varsinkin sunnuntaina ahdasta pyöritystä yms. Ja kun en ole treenannut Viskin kanssa mitään kovin hankalia juttuja, tai edes kaikkia helpompiakaan, niin vähän pulassa meinattiin olla. Teki mieli soittaa rataantutustumisessa Katille tai Pialle, että mitä mää tässä teen, miten tää koira toimii :D

Viskin kanssa sähläämisen jälkeen olikin suorastaan lastenleikkiä hypätä kehiin Tuitun kanssa. Oli jo ennen rataa semmoinen fiilis, että laittakaa sinne ihan mitä vaan, ei tunnu missään! Me selvitään mistä vaan! :)