On tullut vähän lomailtua, vietettyä vappua ja sellaista. Itse olen myös valvonut taas kouluhommien parissa (nyt enää yksi tentti, jes!) ja treenailut on jääneet aika vähiin. Tuittu taas on kunnostaunut mm. nakkeja varastamalla. Vappuna mummulassa se ehti kaivaa nakkipussin ruokakassista ja saada siihen nakinmentävän reiän. Ryntäsin keittiöön heti, kun kuulin rapinaa, mutta siellä se jo veti nakkiketjua parempiin suihin. Eilen treenattiin sitten agiliitoa (ekaa kertaa ulkona!) ja heti tilaisuuden tullen Tuittu ehti tyhjentää Svanten namipussin. Siellä oli pilkottuna kuulemma 5-6 nakkia. Semmoinen satsi pienelle koiralle, että jopa Tuittu The Teräsvatsan maha oli aamulla vähän sekaisin. Tosin erittäin vähän.

Vaikka maha oli täynnä nakkeja (tai, no, Tuitun mielestä sinne olisi vielä muutama mahtunut), niin jaksoi koira vielä vähän juosta ja hyppiäkin. Tehtiin pari helpohkoa rataa, semmoista kivaa. Eka pätkä muuten nollana läpi, mutta keinua Tuittu lähti kiipeämään takaisinpäin, kun olisi pitänyt kääntyä tiukasti vasemmalle. Otettiin se sitten vielä uudestaan, mutta ei muuta.

Toisella pätkällä kävi alkusuoralla niinkuin vähän pelkäsinkin, eli Tuittu karkasi Katin luokse, joka kytisti keinulla namikipon kanssa... Muuten tämäkin pätkä sitten virheettä, mutta otettiin vielä kokonaan uudestaan ja yritin ohjata vähän tiukemmin. Tässä oli yksi sellainen loiva käännös, jonka kaikki koirat tekivät vähän kaarrottaen. Otin Tuittua sitten vähän vastaisella kädellä ennen hyppyä ja sain sen kääntymään paljon tiukemmalla kurvilla. Tämmöisissä helpoissa kohdissa päästää itsensä ja koiran usein liian helpolla, kun aktiivisemmalla ohjauksella säästäisi taas jonkun kymmenyksen. Harvoin kun riittää, että se koira ylipäätään kääntyy oikeaan suuntaan ;)

Lopuksi otettiin vielä pelkkää pujottelua niin, että Kati oli keppien päässä namikipolla hetsaamassa. Saatiin pujotteluun vähän oikeaa meininkiä.