Tänäänkään ei päästy keskiviikkoliitoihin, kun mun piti olla PPK:n bh-kokeessa häiriköimässä ja lenkkeilemässä. Suoritusten (jotka eivät kyllä yhtä koiraa lukuunottamatta tehneet varsinaisesti vaikutusta...) seuraaminen aiheutti taas pienen treenikipinän ja illalla käytiin vähän tokoilemassa lähikentällä.

Tein aluksi seuraamista hihnassa niin, että kentän laidalla oli palkkakippo odottamassa. Olen ajatellut, että tuota palkkakippoa voisi käyttää joskus kokeessakin, ensin tarvii vaan treenata sen kanssa niin, ettei tarvitse pelätä koiran karkaavan kesken kokeen kehästä... (niinkuin mun ei nyt ikinä tarvisi pelätä moista ;) ) Tuittu seurasi hyvällä asenteella ja kontakti pysyi, paikka vaan tuppasi valumaan vähän eteen. Korjailin hihnalla, mutta paremmin sain paikan korjaantumaan vasemmalle käännöksillä ja taaksepäin liikkumalla.

Sitten tehtiin tunnaria niin, että vein Tuitun kapuloille hihnassa, ihan ilman käskyä, päiväkävelytyylillä. (Kiitos Lauralle vinkistä!) Matkalla Tuittu haisteli vaan maata, mutta osuessaan kapuloille se haisteli niistä pari, löysi oman, nosti ja lähti tuomaan samoin tein! Hienoa! Otin vielä uudestaan samalla tavalla, mutta nyt Tuittu oli heti ryntäämässä kapuloille. Jarrutin vähän, mutta annoin sen kuitenkin mennä. Taas oma nousi nopeasti ja varmasti, jes! :) Vaikuttaa siis Tuitulle ihan toimivalta keinolta.

Sitten tehtiin jääviä, osittain idarin tyyliin ja osittain ihan yksittäisinä. Vaikeuksia oli ensin seisomisessa, jossa Tuittu kääntyi, kun yritin kiertää sen takaa. Sitä sitten hinkattiin helpotettuna versiona ja lopulta pystyin joten kuten kiertämään. Tämä vaatii kyllä treeniä! Seisomiset sinällään ihan ok. Seisomisten jälkeen takkusi yllättäin istuminen (joka tehtiin kerran onnistuneesti ennen seisomisia). Muutamalla hinkkauksella sekin saatiin ihan hyväksi. Maahanmenot oli tosi hyviä ja nopeita. Oma vaikutuksensa taisi olla niskasta nyppäyksellä, jonka suoritin kontaktin hävitessä seuraamisessa. Sen jälkeen oltiin niin täpäkkää ja tottelevaista pientä koiraa, että!

Lopuksi hinkattiin vielä kaukoja erinäisinä kombinaatioina. Vaihdot on edelleen ihan jees, kunhan takana on palkka. Istu-seisossa etutassut tahtoo siirtyä, ja jos takapalkkaa ei ole, siirtyvät varmasti.