Aamulla piti ottaa ihan pikaiset hakutreenit. Sini tarvii Ramonalle paljon toistoja, mutta yksi maalimieskin riittää. Sehän sopii meille, niin päästään treenaamaan Tuitun kanssa ilmaisuja. Tänään mukana oli kolmaskin maalimies ja kaksi koiraa, joten minitreenit venyivät 2,5 tuntiin... Vielä kun maasto oli (ennakkoluuloista poiketen) vaikeaa ja lumi raskaskulkuista, niin pikaisuus, helppous ja keveys olivat touhusta kaukana ;)

Otin Tuitulle neljä "siniä", siirtyvänä samalle puolen keskilinjaa. Alue oli tallaamaton ja näytti avoimelta ja helppokulkuiselta, mutta paljastui treenatessa kamalaksi ryteiköksi. Siihen nähden Tuittu suoriutui loistavasti, puski vaan sitkeästi eteenpäin.

Ensimmäinen oli suht lähellä (n. 15-20 m), toinen vähän kauempana, kolmas vielä vähän kauempana ja neljäs taas lähellä. Ekalle Tuittu lähti taas sieraimet ummessa ja kävi heittämässä lenkin jossain 50 metrissä. Ehdin jo kutsua sitä takaisin, kun se vihdoin avasi nenän ja sai hajun maalimiehestä. Ilmaisu hyvä. Seisoin taas paikallani niin kauan, että Tuittu lähti tuomaan rullaa ja liikuin vasta sitten. Muut löytyivät vähemmällä rymyämisellä. Viimeisellä Tuittu pysähtyi hetkeksi rullantuontimatkalle katsomaan minua, mutta jatkoi sitten oma-alotteisesti matkaa. Muissa ilmaisuissa ei ollut epävarmuutta, vaan rulla tuli hienosti perille asti, vaikka maastokin siis oli tosi vaikeakulkuista pienelle koiralle. Kovin lujaa se ei rullan kanssa tullut, mikä menee kyllä ainakin osittain tuon maaston piikkiin.