Tänään taas Sinin kanssa nopeat hakutreenit. Nyt meni kaksi tuntia. Itse haut menivät tällä kertaa tosi nopsaan, mutta alussa kului 1,5 tuntia, kun irrotettiin Sinin autoa lumihangesta... Mun käsittämätön tuuri näissä autoiluasioissa näyttää siis tarttuvan jo kanssaihmisiinkin! Naisvoimin ei tälläkään kertaa selvitty, vaan tarvittiin pelastava prinssi (ja neliveto-mersu).

No, niissä varsinaisissa treeneissä (ohjaajien lihakset tuli treenattua jo, kun yritettiin tuloksetta työntää autoa) otin Tuitulle vain kaksi ilmaisua rankan eilisen jälkeen. Laitettiin ne pienelle metsäpläntille, jossa ei ollut enää tippaakaan lunta, jes! Matka oli ihan kunnollinen, ei ehkä 50 metriä, mutta aika paljon.

Ekalle lähdettäessä Tuitulla taisi olla vähän hakusessa, että mitä ollaan tekemässä. Ensin se ei irronnut ollenkaan ja toisella lähetyksellä löysi maalimiehen sitten menojälkiä pitkin. Ilmaisukin meni sitten sählingiksi :( Sini oli ison kiven takana, Tuittu haki rullan, tuli kiven toiselle puolelle ja jäi tapittamaan mua. En reagoinut mitenkään, ja hetken tapitettuaan Tuittu jäi paikalleen nuuskimaan ja harrastamaan muita vastaavia sijaistoimintoja. Tässä vaiheessa kutsuin sitä, luulin että rulla oli jo tippunut ja ajattelin lähettää uudestaan. Tuittu haisteli maata (sen näköisenä kuin etsisi tiputtamaansa rullaa), palasi kiven taakse ja tuli luokse rulla suussa. Rulla oli se alkuperäinen, eli joko se oli ollut koko ajan Tuitun suussa, tai sitten se noukki sen maasta ennen maalimiehelle palaamista. Huoh, ihme säätöä joka tapauksessa.

Mutta toinen pisto ja ilmaisu olivat loistavia! Lähetin Tuitun pienen mäennyppylän taakse ja lähdin itse liikkumaan vähän lähemmäksi, jotta näkisin, mitä piilolla tapahtuu. Ennen kuin ehdin yhtään mihinkään, Tuittu juoksi vastaan rulla suussa! Se ei siis voinut mitenkään nähdä mua piilolta, vaan osasi ihan itte! Ihan superi :)

Sinillä oli muuten tullut piilossa mieleen yksi juttu, jota en tosiaan ole ikinä ajatellut. Täytyy muistaa jatkossa tähdentää maalimiehille, että eivät ala kaivaa palkkakippoa esiin ennen kuin Tuittu on tulossa näytölle. Ehkä kaukaa haettua, mutta ihan mahdollista, että joku on joskus alkanut kaivaa palkkoja esiin heti, kun koira on hakenut rullan. Jos Tuittu kuulee / haistaa naminsa lähdettyään tuomaan rullaa, ei mikään ihme, jos se empii rullan tuomisen ja maalimiehen luokse palaamisen välillä.