Oltiin Piiralla. Aika jumissa oli koko koira, niin rintarangasta kuin lantiostakin.  Piira jopa ihmetteli, että se on tehnyt agilitya yhtään himmailematta... Hyvin jumitukset kuitenkin antoivat lopulta periksi käsittelyn aikana. Tuittu aristi pahimpia paikkoja tosi paljon ja vaikersi surkean kuuloisena. Antoi kuitenkin suht hyvin käsitellä, yritti muutaman kerran nousta, mutta välillä jopa näytti rentoutuvan.

Tuittu oli edelleen toispuoleinen, se on käyttänyt oikean puolen takajalkaa enemmän, minkä takia se puoli olikin enemmän jumissa. Piira huomasi myös yhden jutun, joka ei ole aikaisemmin käynyt mielessäkään. Kerran asentoa vaihtaessaan Tuitun vasemman takajalan polvi nimittän lumpsahti. On siis mahdollista, että sillä on tuo polvi löysä, ja se varoo sitä ja käyttää sen takia oikeaa jalkaa enemmän. Polvi saattaa kuulemma "löysäillä" myös lantion jäykkyyden takia, eli ei ole varmaa, kumpi aiheuttaa kumman. (Mun selitykset voi kuulostaa vähän kummalta, yritin kyllä kuunnella tarkasti, mutta ei ole nämä termit ihan hallussa.) Eläinlääkäriä kannattaisi kuulemma pyytää tarkastamaan polvet, kun seuraavan kerran käydään.

Mulla oli taas niin tampio olo, kun Piira kyseli erilaisista oireista. Onko se venytellyt molempiin suuntiin, onko se ollut kiinnostunut jaloistaan, onko se vipannut takajalkaansa, onko se piehtaroinut usein jne. Emmä tiedä... Täytyy yrittää jatkossa tarkkailla koiraa vähän paremmin ja kiinnittää tuommoisiin juttuihin huomiota. Nytkin ainut oire, josta mä ajattelin, että jotain jumia voi olla, oli ne keskiviikon rimojen tiputtelut.

Yksi syyllinen jäykkyyteen on varmasti Eurotallin todella pehmeä pohja, jossa Tuittu joutuu tekemään kovasti töitä hypyillä. Jatkossa siis pidetään rimat matalalla. Muuten saatiin hoito-ohjeeksi lähinnä paljon ravilenkkiä. Jos polvi on löysä, sitä suuremmalla syyllä mahdollisimman paljon ravia. Ennen agilitytreenejä se puoli tuntia lämmittelyä ja ennen metsälenkkejä ja vapaana oloa noin 15 minuuttia hihnassa. Ja samat tietty lopuksi.

Lisäksi Piira suositteli tuommoista aktiivisille koirille tarkoitettua nivelvalmistetta (BioGlucomin). Kävin heti hakemassa sitä Mustista ja Mirristä. Oli aika suolaisen hintaista, mutta onneksi tuo purkki kestää pienellä koiralla yli puoli vuotta. Toivotaan, että siitä on apua.

Ja Turun kisat jätetään väliin. Sunnuntaiksi on luvattu räntää ja muuta mukavaa, joten kolme starttia ulkokentällä semmoisissa olosuhteissa ei tee Tuitulle nyt hyvää. Jos kelläkään koskaan ;)