Eilen päästiin vieraileviksi "tähdiksi" Marian koulutukseen Mouhijärvelle. Kiitos Sarille ja Romeolle vapautuneesta vuorosta!

Tehtiin kaksi rataa. Ensimmäisellä jäätiin junnaamaan aloitukseen, ensin kämmäsin kepeille viennin ja sitten Tuittu päättikin lähteä ekalta hypyltä puomille palkkojen perään... Kepeille tultiin melkein 180 asteen umpikulmasta ja sain tökkäistyä Tuitun kakkosväliin. Otin sitten Marian neuvosta vastaista kättäkin avuksi, niin sain Tuitun taipumaan oikeaan väliiin. Kun lopulta päästiin alkuun, tehtiin koko pätkä nollana läpi. Korjattiin vain yhtä takaakiertoa, jossa päästin Tuitun ensimmäisellä kerralla liian pitkälle. Muuten meni hyvin. Tein yhden jaakotuksenkin.

Toisella pätkällä oli kaksi vaikeaa kohtaa. Ensimmäinen oli hyppykuvio, jossa ensinnäkin vedin Tuitun ohi sivuttain olevasta hypystä. Siinä ei ollut mitään sen kummempaa, kuin että en oikeastaan ohjannut ollenkaan. Sitten päästin Tuitun kaarrottamaan yhdessä käännöksessä. Tähän tein sitten puolivalssin, jonka jälkeen jaakotin seuraavalla hypyllä, ja se vaatikin vähän liikaa koordinaatiokykyä. Siis kun olisi pitänyt myös liikkua eteenpäin. Uudella yrityksellä sekin sitten ok.

Toinen vaikeus oli putki-puomi -kuvio, jossa putki oli uuna ylösmenon ympärillä. Kokeilin ohjausta, jossa koiran mentyä putkeen siirryin puomin taakse, eli johonkin puomin ylösnousun puolivälin paikkeille. Tuittu ei ymmärtänyt tätä, vaan sujahti uusintakierrokselle putkeen. Treenattiin sitä sitten erikseen, ja parin helpotetun toiston jälkeen sain Tuitun kääntymään putkesta puomille. En tiedä, uskaltaisko kisoissa yrittää ;)

Muuten kakkospätkäkin ihan hyvä. Yhteen välistäveto/työntö/valssaus (riippuu, mistä katsoo...) -kohtaan tein mulle aika vieraan sylkkärin. Se toimi kuitenkin hienosti.