Heh, Marian kurssi kestää kuusi kertaa, ja me ollaan oltu sillä jo kaksi. Eikä siis olla koko kurssilla ;) Päästiin siis taas tänään Mouhijärvelle agiliitelemään.

Vuoron vaihtuessa edellisen ryhmän treenaajat naureskelivat ja toivottelivat hauskoja treenejä, "pääsette vähän juoksemaan..." Ja niinhän me päästiin. Henki pihisi ja rintaa poltti, mutta hengissä selvittiin. Me takuttiin parissa kohdassa. Ensimmäisessä en vaan hakenut Tuittua tarpeeksi läheltä putken suuta (löysä käännös) ja sitten unohdin kääntää (väärä hyppy). Uudella yrityksellä ehdin sitten ihan hyvin valssaamaan, vaikka hainkin Tuitun lähempää putkea ja se kääntyi tiukasti. Toinen oli semmoinen kahden hypyn ulkokulma, jolle tultiin aika vauhdilla. Ensin otin vähän liikaakin käteen ja sain ekan riman alas. Sitten Tuittu tuli hyppyjen välistä, kun en tökännyt sitä tarpeeksi kiertämään. Rima pysyi ylhäällä, kun annoin Tuitun haltuunoton jälkeen vain hypätä ja otin kierrättämisessä mukaan koiranpuoleista kättä. Muuten eka pätkä sujui ihan hyvin.

Toisella radalla oli heti alussa inhottava vauhdintappokierrätys. Päädyin ottamaan sen  valssaamalla ja kierrättämällä kieputushypyt ulkokautta. Ekalla kerralla Tuittu livahti mun selän takaa kepeille (ja pujotteli nätisti loppuun saakka), kun en odottanut sitä tarpeeksi. Oikeasti olin kyllä varma, että se lähtee perääni, vaikka kepit olivatkin ihan tyrkyllä. Toisella kertaa meni sitten ihan hyvin, vaikka eihän Tuittu kovin lujaa kulkenut. Seuraava korjattava paikka oli heti parin esteen päässä. Maria neuvoi välistävetokohtaan puolivalssin sijasta jaakotuksen. Sillä Tuittu kääntyi tosi hyvin, ei vaan tullut tuommoisessa kohdassa mieleen. Vaikein oli kuitenkin suora putki-muuri -pätkä, jossa muurille kannatti ohjata niin, että yksi hyppy jäi ohjaajan ja koiran väliin. Tätä helpotti, kun irtosi putkella sivusuunnassa ja koiran tullessa putkesta tönäsi sitä hypyltä poispäin. Käytännön toteutus ei vaan onnistunut ihan kerrasta... Muurin jälkeisen hypyn ohjasin vielä eri tavalla, mutta ne muutama mainitsematta jäänyt este menivät ihan hyvin ;)