Lauantai-ilta vietettiin agilitykisoissa Riihimäellä. Mukavan nopeatempoiset kisat, kun kaikki säkäluokat olivat peräkkäin. Koko ajan sai olla jo radalla, tutustumisessa, lämmittelemässä tai jäähdyttelemässä.

Tuomarina oli Vesa Sivonen, mutta ensimmäinen rata taisi olla Katarina Virkkalan käsialaa, sama kuin medeillä. Kivan tuntuinen, sopivan haastava, mutta sujuva rata. Puomi oli aika pelottavasti. Jos meni puomin oikeaa puolta (mikä oli jatkon kannalta parempi), joutui puomin vieressä olevan putken takia jäämään aika kauaksi alastulosta. Mä päätin olla pelkäämättä sitä ja luottaa koiraan. Loppujen lopuksi kontakti olikin ihan helppo, kun Tuittu lähti niin laiskasti liikkeelle, että ehdin moneen kertaan puomin edelle. Tehtiin ihan ok rata, ei isoja virheitä, mutta ei myöskään mitään loistokasta menoa. Tulokseksi nolla ja neljäs sija. Lea ja Inka tekivät nollan ja tulivat toisiksi. Siinä sitten juostiin peräkanaa palkintojenjakoon, kun palkinnoille pääsy tuli molemmille vähän yllätyksenä... Viisi parasta palkittiin, ja aika hyvin palkittiinkin.

Toinen rata oli hyvin erityyppinen. Melkein koko pätkän pystyi juoksemaan koira koko ajan vasemmalla... Alku oli ihan suoraa linjaa ja lopussa pyörittiin ympyrää. Semmoinen petollisen helppo rata, jolla sorrutaan niihin helppoihin virheisiin. Me otettiin kielto muurilta. Tuittu oli jo menossa muuria kohti ja mä aloin kääntää hyvissä ajoin, että saisin muurin jälkeen tiukan kurvin. Vähän liian hyvissä ajoin siis. Hyödynsin vitosen sitten pysäyttämällä puomille oikein takuuvarmasti. Ylimääräisestä (isosta) ympyrästä ja puomilla seisottamisesta huolimatta yliaikaa ei tullut kuin 0,13 s. Inkalta tippui harmillisesti yksi rima, mutta Hanna ja Ruu pitivät huolen, että seurueemme pääsi palkinnoille tässäkin startissa :)

Hyppärikin oli aika helpon tuntuinen. Yhtä kohtaa vähän epäilin, pelkäsin, että koiran linja ajautuu ohi yhdestä hypystä. Ja niinhän siinä meinasi käydä. Kadotin valssatessa koordinaatit ihan täysin ja huomasin olevani jossain ihan muualla kuin oli tarkoitus. Huusin vain apua ja sain kuin sainkin taiteiltua Tuitun oikealle puolelle hyppyä. Kiemuroihin meni aikaa, mutta kieltoa ei tullut. Muuten ihan hyvä rata. Yhdessä kohdassa unohdin tehdä valssin, mutta se meni ihan ok takaaleikkauksellakin. Juuri ja juuri nolla, plussaa 0,20 s. Se riitti yhdeksänteen sijaan.

Kaiken kaikkiaan ihan hyvä reissu. Ja kivaa oli! Kiitos Lealle ja Hannalle matkaseurasta!