Jäin tänään agilitykoulutuksen jälkeen tekemään ihan pikaiset tokoilut. Otettiin lähinnä ruutua ja vähän kaukoja. Ruutuun ensin muutama lähetys tuttuun tapaan palkkakipolle. Tuittu on hoksannut virittelyjutun ja alkaa lähes heti katsoa ruutua. Kaikki ruutuunmenot oli hyviä. Tunsin jopa, kuinka navetan lattia jousti, kun Tuittu sinkosi matkaan ;)

Kun Tuittu oli oppinut, missä ruutu on, uskaltauduin kokeilemaan muutaman lähetyksen merkiltä. Ensin niin, että vein Tuitun merkille ja lähetin ihan läheltä. Kun tämä oli ihan pala kakkua, kokeilin piruuttani lähettämistä merkille ja merkiltä ruutuun. Ja se toimi! Ihan uskomaton juttu, ei Tuittu sitä osaa...! Pystyin lähettämään monen metrin päästä merkille, pysäyttämään Tuitun seisomaan ja lähettämään siitä ruutuun (jossa palkka valmiina). Kaikki tämä keskellä agilityrataa :) Ei otettu montaa toistoa.

Sitten kerrattiin pelkkää seisomista ihan naminheittelyjen avulla. Kovin helposti Tuittu tarjoaa istumista tai maahanmenoa, ei ilmeisesti koe pelkkää seisomaan pysähtymistä "liikkeeksi"...? Tämän jälkeen otin vielä yhden suoran lähetyksen ruutuun, jossa tyhjä alusta. Hyvin meni, ja seisominen toimi.

Kaukoista ei sitten tullutkaan mitään. Jätin takapalkan Tuitulta salaa, ja koska se luuli, ettei takapalkkaa ole, vaihdot oli surkeita. Otin pelkkää maahan-seisoa. Heti kun Tuittu hoksasi, että takana olikin palkka, se alkoi tehdä vaihdot hyvin. Ehkä mun pitää vaan tehdä miljoona toistoa "salapalkalla", jotta Tuittu uskoo, että takana on palkka aina, vaikka se ei sitä huomaisikaan... Kuulostipa tyhmältä. Emmä tiä. Kamalasti en halua alkaa huonoista vaihdoista jäkättämään, koska silloin Tuittu ei tee enää yhtään mitään. Tämä on sille semmoinen liike, jossa se ei kestä painostamista.

Tuittu muuten karkasi kerran puomille ja teki oikeaoppisen kontaktin, vaikka olin itse kaukana takana, eikä kontaktilla tietenkään ollut palkkaa. Korjasi vielä tassujakin suoremmaksi, kun jäi ensin vinoon :) Tätä ei olisi tapahtunut joskus vuosi sitten (enkä tarkoita karkaamista)!