Tänään kuului ohjelmaan niin haku- ja agilitytreenejäkin kuin porukoilla syömistä ja siskontytön synttäreitä. Ei siis tarvinnut taaskaan tuskailla rästissä olevien kouluhommien kanssa, kivaa! ;)

Aamu aloitettiin mukavan pienillä hakutreeneillä Katin ja Pian kanssa Keskisentiellä. Tuittu oli eka ja sille otettiin kolme ilmaisua. Ensimmäinen vasemmalle vähän lähemmäksi, toinen oikealle melkein tappiin ja kolmas vasemmalle taas lähemmäksi. Jonkunlainen näköyhteys säilyi taas kaikille piiloille, varmuuden vuoksi.

Joulutauko oli tehnyt hyvää, Tuittu oli oikein taitava. Kaikilta ukoilta rullat tuli isompia empimättä ja vauhdilla mulle asti. Liikuin edelleen aluetta eteenpäin Tuittua vastaan. Ekalla ja vikalla se yritti viedä rullaa suoraan keskilinjalle, mutta reagoi liikkumiseeni. Toiselta se lähti heti tosi hienosti oikeaan suuntaan. Muuten kakkospisto oli lähinnä koominen. Näin itsekin Katin punaisen takin keskilinjalle asti, mutta Tuittu juoksi ja pyöri ympyrää semmoisen 15 kierrosta ennen kuin sai hajun tarkennettua. Eipä se taida ainakaan silmiään käyttää ;) Kun Kati vihdoin löytyi, Tuittu oli hypännyt jälleennäkemisen riemusta suoraan syliin... Mutta se rullakin siis löytyi ja ilmaisu sinänsä (mitä nyt harjoiteltiin!) oli ihan nappisuoritus.

Iltapäivällä jatkettiin harjoituksia agilityn parissa. Pakkasta oli melkein 10 astetta, joten ei urheiltu turhan rankasti, kuhan vähän juoksenneltiin. Tehtiin kolme lyhyehköä ja aika helppoa pätkää. Ensimmäisellä tuli virhe vain pöydältä, jota ei ollakkaan tehty sitten vuoden... ööh? Olisi siis pitänyt vähän himmata vauhtia.

Muilla pätkillä sattui sitten muutakin. Kerran sain Tuitun aloittamaan kepit väärin ja kerran se sekosi pujottelurytmissä. Kolmen vierekkäisen hypyn välistävetelyssä oltiin aika pallo hukassa, eikä missään vaiheessa löydetty kunnon rytmiä. Seuraava esteenä olevalla puomilla oli palkka odottamassa, ja Tuitullakin meinasi palaa käämit, kun jäätiin hypyille jumittamaan. Viimeisellä yrityksellä se piti kunnon ärinämurinaa, kuin yrittäen sanoa, että "koita nyt ämmä huitoo niillä käsilläs oikeeseen suuntaan, että päästään eteenpäin!"

Parissa kohdassa kokeilin semmoisia "ehtisinkö tökätä sen tältä puolelta?" -ohjauksia. En ehtinyt. Sen sijaan muutaman takaaohjauksen sain onnistumaan jo ihan luontevasti. Puomi mentiin kaksi kertaa, molemmilla oli kippo valmiina.