Eilen korkattiin viides agilitykisavuotemme :) Ilmeisesti kovin pitkälle ei olla tässä ajassa päästy, kun ensimmäisellä radalla otettiin virhe keppien aloituksesta ja toisella lopetuksesta!

Ensin oli Jalosen jotenkin epämiellyttävän näköinen hyppäri. Maksit aloittivat vaihteeksi, joten pääsin pitkästä aikaa katselemaan rataa ja keräämään kisafiilistä. Tykkään kyllä kisata mieluummin näin, että ehdin katselemaan kisaa ennen omaa rataantutustumista. Oman vuoron aikaan rata tuntuikin jo paljon tutummalta ja helpommalta - eikä siinä loppujen lopuksi mitään hankalaa ollutkaan. Kepeille mentiin putken jälkeen avokulmasta ja jostain syystä Tuittu tuli putkesta väärälle puolelleni. Etsin koiraa, yritin saada sitä toiselle puolelle, päätin päästää kepeille siltä väärältä puolella ja yritin vielä uudestaan kierrättää toiselle puolelle... Lopputuloksena se, että Tuittu oli kepeillä kakkosvälissä. Kylläpä otti päähän moinen alkeellinen sähläys. Muuten ihan näppärä rata. Jotain vähän pitkää kaarrosta, mutta ei mitään pahaa. Voittaneeseen Mimmiin eroa lähes kuusi sekuntia, eli selvä ero olisi ollut ilman keppien korjaustakin.

Agilityradalla (edelleen Jalosen) kepeille oli helpompi kulma ja onnistuttiinkin hoitamaan se kunnialla. Mutta keppien jälkeen ilmeisesti sekä minä että Tuittu ennakoitiin vähän seuraavaa putkea (jolle oli vähän kiirus) ja Tuittu oikaisi keppien lopun. Otin alusta uudestaan, ja taas jäi viimeinen väli välistä. Otin vielä toisen kerran alusta asti, mutta Tuittu ei vaan pystynyt suorittamaan viimeistä väliä. Lopulta korjasin vaan lopun (mikä sekään ei meinannut onnistua!), jotta päästiin eteenpäin. Muuten oli tosi hyvän tuntuinen rata. Multa jäi puolet estekäskyistäkin sanomatta, kun tuntui että koira liikkui ihan ajatuksen voimalla :) Aan kontakti oli ehkä vähän lennokas, mutta puomilla pysäytin huolella. Tulokseksi siis keppien vitonen ja ennätyksellinen aikavirhe.