Lähdin kotoa aamulla yhdeksän jälkeen ja olin takaisin viiden aikaan. Tähän kevyeen aamupäivään mahtui jäiseen autoon murtautumista (siltä se varmaan ainakin vaikutti, kun hälytin rupesi soimaan kesken oven riuhtomisen...), neljän ja puolen tunnin hakutreenit (taitaa olla ennätys), pikainen vessakäynti ABC:llä, kaksi karjalanpiirakkaa ja agilitytreenit verryttelyineen.

Hakua treenattiin Pinsiön koulun lähellä olevassa paikassa, meille uudessa varsin haasteellisessa maastossa. Väkeä ja koiria oli kuin pipoa, mutta onneksi sää suosi ja Iikka oli tuonut kahvia, keksejä ja karkkia. Eilisessä vesisateessa moinen urakka olisi voinut olla vähän liikaa.

Tuittu treenasi viimeisenä ja oli kerännyt ihan mukavasti voimia muutaman tunnin odottelun aikana. Otettiin kaikkiaan neljä ukkoa, joista kolme ensimmäistä irtorullailmaisuja. Ilmaisuilla menin taas Tuittua vastaan alueelle. Ensimmäinen oli vasemmalla n. puolimatkassa avoimessa häkkipiilossa. Tässä ei mitään häikkää. Toinen oikeassa etukulmassa myös häkkipiilossa. Tämäkin meni hyvin, vaikka matka olikin aika pitkä. Hetken Tuittu oli hyörinyt piilolla ja rapsutellut sen seiniä, ennen kuin löysi avoimen kulman...

Kolmas oli sitten vasemmalla, tiheämmässä maastossa suht lähellä. Siellä Tuittu juoksi vähän ympyrää ja tuli lopulta takaisin ilman rullaa. Olin jostain syystä ihan varma, ettei se ollut edes löytänyt äijää, mutta päätettiin varmistaa. Maalimies huusi, että koira oli käynyt, muttei ottanut rullaa! Voi vee. No, koira uudestaan pistolle. Ajattelin, että voimakas liikkumiseni oli häirinnyt Tuittua, joten odotin nyt kauemmin paikallani. Ehdin lopulta liikkua alueelle vain muutaman metrin, kun Tuittu tuli kohti rulla suussa :) Maalimiehellä väärinymmärrys selvisi - ei Tuittu ollut piilolla käynytkään, juossut vain lähettyviltä. Eli tämä meni oikeastaan ihan hyvin, väliin tuli vain tyhjä pisto.

Viimeinen suoraa palkkaava äijä oli sitten oikealla, tosi kaukana. Tälle Tuittu ei meinannut irrota tarpeeksi, vaan kääntyi kahdelta ensimmäiseltä lähetykseltä liian aikaisin takaisin. Kolmannella se lähti tarpeeksi syvälle ja aikansa haahuiltuaan bongasi ukonkin. Ei ehkä paras lopetus treenille, mutta menköön. Voi olla, että ilmaisujen treenaaminen helpoilla lähellä olevilla piiloilla on vähän heikentänyt "kunnon" etsimistä, mutta sen korjaamisen aika tullee sitten joskus.

Hakumetsästä rynnättiin navetalle. Olin onneksi ottanut varmuuden vuoksi agiliitovermeet mukaan, vaikka oletinkin meidän ehtivän käydä välissä kotona. Tehtiin kolme radanpätkää, joista kaksi ensimmäistä olivat hyppäreitä. Kolmannella oli sitten aa ja keinu. Kolmas tehtiin kerrasta nollana, ensimmäisillä jouduttiin korjailemaan. Ei kuitenkaan mitään ihan kamalaa, vaan pääsääntöisesti kulki kivasti.

Käännökset sain tänään tosi tiukoiksi. Tuittu kyllä myös hidasti niillä. Puhuttiinkin, että pitäisi vaan kellottaa noita käännöksiä, että onko hitaat ja tiukat lopulta nopeampia kuin vauhdilla juostut laajemmat kaarrokset. Aata otin ennen viimeistä pätkää muutaman kerran pelkästään, sekä palkaten että vedättäen. Tuittu teki todella hyvät kontaktit. Kerran jopa tarjosi pysähtymistä, vaikken sitä ole vaatinut ikuisuuksiin. Myös radalla aa toimi hyvin. Keinu taas oli vähän hidas. En oikein tiedä, mitä sen kanssa tekisi.