Eilen hakuiltiin taas Sääksjärvellä, tosin eri paikassa kuin viimeksi. Nyt maasto oli vasemmalta avointa, mutta oikealta hirveää rytöä.

Alkuperäisten suunnitelmieni ja maaston kompromissina mun oli tarkoitus tehdä sellainen treeni, että vasemmalle ilmaisu haamuna, oikealle suht lähelle ilmaisu valmiina, vasemmalle tyhjä ja oikealle viimeinen suora palkka.

Ensimmäinen ilmaisu meni taas superhyvin, rullan kanssa ei kuulemma ollut pienintäkään epäröintiä, vaan Tuittu otti sen ja lähti tuomaan tosi nopeasti. Oikealla tuli sitten vähän sählinkiä, pitkälti huonon näkyvyyden takia. Koira meni ja pysyi näkymättömissä jonkun aikaa. Kun se pöllähti näkyviin, olin näkevinäni rullan suussa ja kehuin ja kutsuin. Tuittu pyörähti jotenkin paikallaan ja tuli ilman rullaa. Myöhemmin huomasin, että se _oli_ tullut rullan kanssa, mutta tiputti sen siihen pyörähdyskohtaan. Sekosi mun kutsusta? Nostettiin maalimies ja näytin sen Tuitulle. Kohta maalimies huuteli, että koira kyttää vain palkkaa... Menin vähän lähemmäksi ja kutsuin, jolloin Tuittu toi rullan.

Tyhjä vaihdettiin sitten helpoksi pako-ilmaisuksi. Epäröinti jäi vähän päälle ja jouduin taas kutsumaan koiraa sen hyöriessä maalimiehellä. Muuten ihan hyvä, ja saatiin tilanne edes jotenkin korjattua.

Viimeinen oli sitten se suora palkka oikealle hirveään ryteikköön. Tuittu lähti niin hitaalla vaihteella, etten uskonut sen etenevän kovin pitkälle, mutta niin se vain puski itsensä sivurajalle piilolle asti. Hienosti työskennelty, olin ihan ylpeä ;)