Hyödynnettiin tänään Ylökkin möllitokoa (kiitos Pialle vinkistä!) ja tehtiin semmoinen treenimäinen kisatreeni tai jotain. Pointti oli, että pääsen puuttumaan Tuitun possuiluun, jos se muistaa namiapajansa. Ja muistihan se!

Aloitettiin seuraamisella, jossa Tuittu harhautui sille samaiselle namipaikalle. Tästä kunnon älähdys ja sen jälkeen koira seurasikin niin täpäkkänä, että. Mentiin samasta paikasta monta kertaa yli ja palkkailin hyvästä kontaktista.

Sitten luoksetulo. Ensimmäisellä kerralla Tuittu pysähtyi vasta toisella käskyllä ja jäi taas haistelemaan. Otin uudestaan alusta, annoin kunnon tehokkaan pysäytyskäskyn ja saatiin ihan kelpo suoritus loppuun asti.

Ruutuun mentiin niin, että namipaikka jäi oikealle. Yritin viritellä vaikka kuinka, mutta ei Tuittu kovin intensiivisesti ruutua tuijotellut. Lähetettäessä se kaarsikin suoraan sinne oikealle... Tästä taas pieni sievä huomautus. Autoin uutta yritystä käymällä itse ruudussa. Ruutun meno oli hyvän vauhdikas, mutta Tuittu jäi etureunaan ja istuikin ennen maahanmenokäskyä (jäin tosin kehumaan seisomisesta). Ei kuitenkaan hinkattu enempää, vaan otettiin tämä kisamaisesti loppuun.

Tunnarissa Tuittu meni suoraan kapuloille, haisteli vähän kiireisesti, nosti väärää, mutta toi oikean. En viitsinyt tätäkään uusia, olin tyytyväinen, että se malttoi kuitenkin vaihtaa oikeaan. Ja nenä oli maassa vain oikeassa paikassa ;)

Viimeiseksi tehtiin kaukoja, joissa oli kamalaa jumitusta molemmissa seisomaan nousuissa. Otin ne pari kertaa lähempää, jonka jälkeen kumpikin onnistui kauempaakin. Mitään ehjää sarjaa ei kuitenkaan tehty. Tää liike on kyllä jotenkin ihan sekaisin, voi kökkö. Harmi, kun parhaimmillaan Tuittu tekee kaukot niin hienosti.

Kaiken kaikkiaan tavoite täyttyi, eli pääsin puuttumaan possuiluun ja korjaamaan virheitä. Korjattavia virheitä ei tosin olisi tarvinnut olla ihan näin paljon...

Tokoilun jälkeen suunnattin navetalle, jossa odotti agilitytreenivuoro yhdeksältä. Siinä välissä ehdin käydä ostamassa heijastimen Ylöjärven Vapiksesta ja tehdä reippaan 45 minuutin kävelylenkin. Nämä liittyivät siis olennaisesti toisiinsa ;) (Musta takki, harmaat housut, musta koira ja kaikki heijastavat jutut kotona...)

Treenien vetämisen jälkeen tein Tuitun kanssa pikaisesti yhden lyhyen pimeään putkeen ja kepeille viemispätkän, keppejä edessä ja takana leikaten ja yhden puomin. Kaikki meni oikein hyvin. Tuittu oli tosi sähäkän tuntuinen, kyllä se vähän onnistuu kierroksia keräämään muiden (ja mun?) touhuja katsellessaan.