3-tulos 206 pisteelläkin tuntuu ihan isolta pistesaaliilta, kun vertaa sitä edellisiin... Maksimipistemäärään vertailut jätetään kuitenkin edelleen omaan arvoonsa ;)

Tokoa siis tänään Kyröskoskella. Tuomarina oli viime viikkoisen tapaan Ilkka Sten, joka valitettavasti muistikin Tuitun vaaleanpunaisine pantoineen. Aamupäivän olin ollut raunioilla kokeessa töissä, ja elättelin vähän toiveita, että Tuittu ehtisi autossa odotellessaan kerätä sopivasti kierroksia tokotuksen varalle. Ennen paikkamakuuta näytin sille, kun lo rakensi ruutua, ja kovasti se oli sinne menossa :) Harmi vaan, että välissä piti tehdä se makuu ja odotella omaa vuoroa. Ennen yksilöliikkeisiin menoa tein oman ruudun valmiilla palkalla. Ensimmäisellä lähetyksellä Tuittu ei löytänyt sitä, toisella löysi hetken epäröityään ja oli varsin innostunut yllättävästä palkasta. Tehtiin vielä kolmas lähetys kauempaa, se meni jo ulkoa. Ruudun jälkeen tehtiin yksi luoksetulon pysäytys, se hyvä. Tein myös seuraamista, jossa huomautin parista kontaktin katoamisesta. Pääasiassa Tuittu seurasi kuitenkin tosi hyvin. Miten se onkin niin paljon helpompaa kehän ulkopuolella?! Muistuttelin myös kaukoja, joissa istu-seiso oli ihan jumissa... ja sitten "luottavaisin" mielin kehään...

Paikkamakuu 10 - Tuomari ei maininnut mitään, mutta jossain vaiheessa Tuittu oli ainakin kääntänyt toisen etutassun alleen, koska jäi tassut suorina. Mutta tosi varmasti se pysyy, *kop, kop*.

Seuraaminen 5 - Heti alussa nenä laski maahan ja ärähdin pari kertaa kunnolla. Pätkittäin meni ihan hyvin ja yritin itsekin rentoutua ja sanoa käskyt vapautuneesti. Vähän Tuittu otti kielloista nokkiinsa, eli ei ollut tuokaan paras mahdollinen tapa. En vain halunnut antaa sen possuilla, koska ei tuo nuuskiminen pelkkää epävarmuutta ole.

Istuminen 9 - Varmistelin aika voimakkaasti, mutta istuipa hyvin.

Luoksetulo 6 - Seisominen vasta toisesta käskystä. Maahanmenon jälkeen Tuittu lähti vähän himmaillen luokse, mutta muuten oli ihan hyvin kuulolla. Se katsoi muistaakseni muualle, kun kutsuin, joten epäröi ehkä siksi.

Ruutu 0 - Lähti vauhdilla ja juoksi... ja juoksi... ruudun ohi oikealta, hyppäsi kehänauhan yli ja juoksi pitkin kenttää. En meinannut saada sitä edes takaisin.

Hyppynouto 10 - Järjestäjien "pieni" kapula oli kyllä aika iso, mutta jaksoi Tuittu sen jotenkin hakea.

Metalli 5 - Nosti aika hyvin ja toi nätisti perusasentoon. Liikkeenohjaajalle. Lisäkäskyllä Tuittu ei millään meinannut pystyä enää ottamaan kapulaa suuhun, mutta toi lopulta mullekin. En kai mä nyt niin pelottava ja painostava ole...? Kapula lensi kyllä vasemmalle ja lo oli siinä sopivasti tyrkyllä. Sattuuhan sitä erehdyksiä suuremmissakin päissä.

Tunnari 8 - Haisteli ihan hyvin, nosti omaa, tiputti, arpoi, kävi hetkeksi kauempana, mutta toi lopulta oman. Olen ihan tyytyväinen, että se malttoi lopulta hoitaa homman oikein.

Kaukot 8 - Yllätyin itsekin, että se nousi istumasta seisomaan! Itse asiassa Tuittu teki kaikki vaihdot ekasta käskystä, mutta liikkui vähän ja nousi sivullepalatessa ylös. Itselleni annan plussan siitä, että Tuitun katsoessa väärään suuntaan maltoin odottaa käskyn antamista!

Kokonaisvaikutus 7 - Tuomaria vapaasti lainaten: yhteistyö on ihan hyvää, niin kauan kuin ohjaaja ja koira ovat yhtäaikaa kehässä.

Yleisöllä oli hauskaa (naurusta päätellen), Tuitullakin välillä ja itseänikin melkein hymyilytti. Ainakin tästä jäi positiivisempi mieli kuin kahdesta edellisestä kokeesta. Ehkä me vielä joskus jatketaan yrittämistä.