Aamulla piti treenata hakua Sääksjärvellä, mutta yhden perumisen ja yhden väärinymmärryksen seurauksena olimme Katin kanssa kaksin paikalla klo 10. Otettiin lopulta Tuitulle ilmaisuharjoitus tallaamattomalle alueelle.

Kaikki Katit ;) olivat vasemmalla ja siirtyivät siellä aluetta eteenpäin. Ajatuksena oli ottaa kolme ukkoa, ensimmäinen ja viimeinen lähempänä ja keskimmäinen vähän kauempana. Toisella pistolla Tuittu vähän hämääntyi tilanteesta / tallaamattomasta alueesta / edellisen piilon läheisyydestä / jostain muusta ja eteneminen takkuili. Ilman lisäapuja se selvitti tiensä kuitenkin perille asti. Rullaa tuodessaan se joutui vielä etsimään minuakin, kun lähti ensin tapansa mukaan suoraan kohti keskilinjaa ja jäin vähän niinkuin piiloon ison kiven taakse. Tuittu tiputti vielä rullan pari metriä ennen mua, ja kun pyysin sitä tuomaan sen luokse asti, se meinasi lähteä takaisin Katin luokse... Eli vähän meni sähläykseksi, mutta homma tuli hoidettua.

Ensimmäisellä ja viimeisellä ei ollut mitään ongelmia, paitsi se menojälkiä palaaminen. Autoin Tuittua vain liikkeellä, ja kyllä aina lopulta kääntyi oikeaan suuntaan. Tässä tarvitaan vaan paljon toistoja. Rullan Tuittu oli ottanut joka kerta tosi hyvin, yhtään säätämättä. Viimeisellä se sai rullan tuotua hienosti jopa semmoisen hankalan kaatuneen puun yli / läpi.

Tuittu oli aika hauska viimeisen ukon jälkeen. Mulla kun on tapana riisua siltä viimeisellä piilolla vermeet ja vapauttaa keskilinjalle, jossa treenikaverit odottavat sen loppupalkan kanssa. Nytkin tein saman ja Tuittu säntäsi hullua kyytiä keskilinjalle. Siellä se pyöri jotensakin hämmästyneen oloisena ja yritti etsiä niitä keskilinjan maalimiehiä - joita ei siis missään vaiheessa ollut, koska oltiin edelleen Katin kanssa kaksin... Oli koira vähän petetyn oloinen, reppana. (Sai se ne naminsa sitten repuilla.)

Iltapäivällä suunnattiin sitten taas Pirkkalaan agiliitämään. Tehtiin kaksi rataa, joilla kummallakin tuli jotain virheitä. Sain mielestäni itseni ihan hyvin liikkeelle, mutta ohjaamisesta puuttui se taistelutahto. Mentiin me muutama pätkä tosi hienostikin :) Tein takaaleikkauksen ainakin yhteen kohtaan, johon olisin ensisijaisesti valinnut valssin. Valssi olisi voinut olla parempi, mutta tulipahan tehtyä.

Koitin treenien alussa puomilla pitkästä aikaa kosketusalustaa, mutta Tuittua se vain hämäsi. Ilman alustaa tassut tuli paljon varmemmin oikeaan paikkaan, alustan kanssa se oli semmoista steppaamista. Pitäisi vahvistaa pelkkää alustaa, jos haluan sitä vielä kontakteilla käyttää. Tuittu meni ensimmäistä kertaa elämässää myös vinokeppejä ;) Kujaakin olen joskus kokeillut, mutta sitä se ei tajunnut, vaan yritti väkisin pujotella. Vinokepit se osasi kuitenkin mennä. Ehkä niillä voisi saada pujotteluun lisää vauhtia?