Eilen oli taas sellainen pitkä päivä. Aamulla (no, yhteentoista) töihin, sitä ennen Tuittu mummulaan hoitoon, töistä mummulaan Tuittua hakemaan ja suoraan Eurotallille agiliitotreeneihin. Alkulämmittelyt, esteiden kanto kentälle, kahden tunnin treenit, esteiden kanto kentältä, loppuverkat ja kotiin noin puoli kahdeksitoista. Onneksi torstaisin ei ole aikaista herätystä.

Santtu veti treenit ja rakensi radan, jolla oli aika paljon pyörimistä ja kieputusta. Me töksähdettiin pahemmin oikeastaan pariin kohtaan, muuten meni ihan kivasti tai tosi hyvin. Ensimmäinen oli sellainen, jossa jäin ensin "huonommalle" puolelle, jolloin olin vähän koiran edessä. Valitsin sen varmaan juuri siksi, että olen tosi huono ohjauksessa, jota se toinen puoli vaati... Eli koira piti vetää hypyn toiselle puolelle ja heittää sitten hyppäämään ohjaajasta poispäin. Sitähän sitten toistettiin, kun käänsin aina liian aikaisin ja Tuittu hyppäsi hypyn väärältä puolelta. Menihän se, mutta näitä pitää kyllä uskaltaa treenata. Viimeisellä radalla otinkin yhden kohdan tarkoituksella samaan tapaan.

Toinen kohta oli hyppyhässäkkä, johon yritin kaavoihin kangistuneena vääntää valssia, vaikka jo tutustumisessa katsottiin, että se voisi mennä hyvin leikkaamalla. Yritin ensin ensimmäiseen väliin valssia ja toiseen leikkausta, mutta ei se oikein sujunut. Leikkasin sitten molemmissa väleissä, ja vaikka jouduin vähän teputtamaan ahtaammassa paikassa, Tuittu teki aika hyvät linjat. Tämmöisiinkin vaan sitä uskallusta!

Tuittu tiputti myös pari rimaa. Laittaisin sen kyllä ainakin osittain pehmeän maneesipohjan piikkiin, mutta täytyy muistaa seurailla tilannetta. Pujotteluissa ei ollut mitään ongelmia, aloitukset sujuivat 100-prosenttisesti ja Tuittu pujotteli hyvin. Puomin kontaktilta se tuli kerran läpi, siitä murinat. Kontaktit olivat pääsääntöisesti aika hyviä, palkkailin välillä kädestä. Aalla yritin lopussa palkata vetävästä kädestä, mutta Tuittu hyppäsi toistuvasti kontaktista sivuun. Mielestäni en kyykkinyt sen enempää kuin normaalisti, mutta jotenkin sain sen väistämään. Tein sitten pari toistoa ihan vaan ohi juoksemalla, jolloin Tuittu tuli suoraan. Pienen loikan se saattaa  tehdä, mutta tulee mun mielestä aika varmasti juosten yli kontaktin puolivälin.