Tänään tehtiin yksi agilitystartti Niihamassa. Päivästä tuli kuitenkin ihan normaalin kisapäivän pituinen, kun menin paikalle jo aikaisemmin seuraamaan 1-luokkia. Erityisesti Katin ja Viskin debyyttiä, joka sujuikin varsin mallikkaasti lieventävät asianhaarat huomioiden.

Ennen omaa vuoroa en saanut parasta mahdollista kisavirettä päälle, mutta radalle meno oli kuitenkin ihan hauskaa. Rata ei ollut vaikea, mutta ei ihan pelkkää suoran juoksuakaan. Heti alussa oli semmoinen tiukka s-mutka, jossa valssasin tosi huonosti ja Tuittu tiputti riman. Puomilla juoksin kontaktin eteen valssaamaan. Ehdin ihan hyvin edelle ja Tuitun tullessa alastuloa karjaisin sitä nimellä, mutta se juoksi kontaktin läpi :( Sitten en tarkkaan muista, mitä tapahtui, mutta jäin hetkeksi seisomaan paikalleni ja ehdin miettiä, josko laittaisin koiran takaisin kontaktille. Samalla Tuittu kiersi mut ainakin kerran ympäri ja meinasi palata kontaktille. Päätin jatkaa rataa ja pyörimisen jälkeen päästiin vielä ihan hyvään vauhtiin.

Kepeille tultiin hyppyjen jälkeen umpikulmasta, ja olinkin siinä suunniteltua enemmän jäljessä. Kädessä viemisen sai siis unohtaa, mutta en panikoinut, vaan himmasin omaa vauhtia ja hoin Tuitulle kepkepkepkeppiä. Vähän se ehti kaartaa takana olevaa putkea kohti, mutta haki aloituksen tosi hienosti.

Muuten rata oli ihan näppärä ja vauhdikkaan tuntuinen. Samaa kertoi myös aika, joka oli vain reilun sekunnin voittanutta Liliä huonompi. Puomihässäkästä kun ei ihan sekunnin sadasosilla (eikä ehkä kymmenyksilläkään) selvitty. Mutta koska yhdellä aidalla tippui se rima, oli tulos vitonen. Hyvä fiilis jäi silti, kahden viikon päästä on kiva mennä uudestaan.