Tänään vietettiin oikein tehopäivä hakuillen ja agiliidellen. Aamulla aloitettiin haulla Sääksjärvellä. Tein Tuitun kanssa pelkkiä ilmaisuja, tavoitteena vahvistaa ketjua rullantuonnin ja maalimiehen palkan välillä. Ukot oli helpoissa paikoissa, jotta Tuitun ei tarvinnut keskittyä etsimiseen ja menin sitä vastaan alueelle, jotta tuontimatka olisi lyhyt. Lisäksi jätin kehut ja huutelut pois ja annoin Tuitun tehdä työn.

Hienosti meni. Tuittu yritti palauttaa rullaa menojälkiään pitkin, mutta kun vain liikuin aluetta eteenpäin, se kääntyi oikeaan suuntaan. Sinänsä rullan otossa ja tuomisessa ei ollut mitään ongelmaa. Tehtiin kaikkiaan viisi toistoa. Neljännellä Tuittu juoksi äijästä ohi ja joutui etsimään aika kauan, ennen kuin löysi. Ilmaisi silti hyvin! Viidenneksi ja viimeiseksi otettiinkin sitten ihan tosi helppo piilo.

Hakuilujen jälkeen ehdittiin puoleksi tunniksi kotiin ennen agilitytreeneihin lähtöä. Mulla oli tosi väsynyt ja voimaton olo, ei oikeastaan kauheasti huvittanutkaan. Päätin ottaa treenit harjoituksen kannalta ;) Eli yritin pinnistää, vaikka olotila ei ollutkaan paras mahdollinen.

Tehtiin muutama lyhyehkö radanpätkä. Jokaisella oli jotain häikkää, mutta saatiin aikaiseksi ihan hyvääkin menoa. Puomin kontakteilla Tuittu oli tänään aika hyvä. Jätin jonkun verran palkkaamatta ja jatkoin heti pysähdyksen jälkeen rataa - tuntui, että tällä sain kontakteihin vauhtia. Possuiluihin Tuittu ei kuitenkaan yltynyt. Kepeillä Tuittu meni yhdestä tiukasta lähestymisestä kakkosväliin ja kerran oikaisi viimeisen välin (enkä edes huomannut!). Jälkimmäisessä yritin taas irrota sivusuunnassa, ylläri. Ainakin yksi rimakin putosi, kun ajoin Tuitun vähän turhan ahtaalle.

Näistä huolimatta ja olosuhteet huomioon ottaen hyvä treeni. Kokeilin muuten aalla (joka ei ollut radalla) semmoista, että laitoin hypyn niin lähelle alastulokontaktia, että Tuitun oli pakko tulla kontakti ihan alas asti, että pystyi ponnistamaan. Aika toimiva kikka. Joka tällaisella huolimattomasti koulutetulla koiralla toimii luonnollisesti vain, kun se aita on siellä.